2 - 4

SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 6

25 april 2015 8:30

Deze zaterdag sloot Teuge F1 de voorjaarscompetitie af met een wedstrijd tegen Dieren F2. Er stond nog wat op het spel vandaag, want de jongens konden deze wedstrijd in ieder geval de tweede plaats in de competitie veilig stellen. De laatste weken hebben ze best een druk programma gehad. Zo speelden we woensdag nog tegen Colmschate, trainden we donderdag en namen we op vrijdag deel aan de koningsspelen met daaraan gerelateerde activiteiten! En dan mag je op zaterdag om 07.30 verzamelen om op 08.30 aan te treden voor de wedstrijd. Da's best pittig, en niet alleen voor de spelers.

Maar vrolijk en gemotiveerd als altijd stonden de boys gereed om ook deze wedstrijd naar zich toe te trekken. We startten met Thijs op doel; Ynze, Bram en Wout achterin; voorin Leroy en Jens. Al snel hadden we onze eerste kans. Via een combinatie kwam Leroy alleen voor de keeper. Zijn inzet ging jammer genoeg recht op de keeper. Dieren antwoordde meteen met een mooie tegenaanval waarbij ook zij alleen voor onze keeper kwamen. Ook hier bracht keeper Thijs redding met zijn voet. Dieren staat laatste in de competitie, maar daar was op het veld weinig van terug te zien. Zij speelden goed samen en boden prima tegenspel aan Teuge. De wedstrijd ging dus mooi gelijk op. Een mooie aanval opgezet door Ynze en Leroy eindigde bij Jens wiens schot gestopt werd. Hierna volgde een aanval van Dieren dat eindigde met een vlammend schot in de rechterhoek. Eigenlijk telden we hem al, maar met een prachtige zweefduik tikte Thijs de bal uit de hoek. Tegen het einde van de eerste helft dwongen we via een aanval een corner af. De laatste weken is dit een gevaarlijk wapen van Teuge. We hebben hier de laatste weken meerdere goals mee gemaakt. Ook nu waren we weer succesvol. Een corner van Tijmen kwam bij Wout die geen moment aarzelde en de bal van dichtbij in het dak van het doel schoot, 0-1. Hierna ging het spel over en weer, maar het leverde verder geen mogelijkheden op. Na 17 minuten spelen gingen we de rust in. Spelers en leiders waren hierdoor wel verrast. Ten eerste door het moment van rusten, ten tweede omdat men bij Dieren gewend is om de rust door te brengen in de kleedkamer. Dat hadden we het hele jaar nog niet meegemaakt.

Maar goed. De trainers hadden hierdoor de tijd om de boys aanwijzingen te geven en ze gereed te maken voor de tweede helft. Slokje ranja, nog even lekker inspelen en een keeperswissel met Wout voor Thijs.

De tweede helft startten we daardoor met Wout op doel; Yannick, Bram en Mees achterin en voorin Jens en Thijs. Nu nam Teuge meteen het initiatief wat meteen kansen opleverde voor Jens (tikje), Leroy (schot op de keeper) en Thijs (intikker na een corner). De keeper van Dieren stond echter zijn mannetje en keerde al deze Teugse inzetten. Toch moest hij capituleren. Leroy onderschepte zijn uittrap en met een afstandsschot zette hij Teuge op 0-2. Daarop ging Teuge door en kregen we weer een tweetal corners. De eerste werkte Dieren nog weg, maar de tweede tikte Thijs 'een soort van binnen' (aldus Thijs, maar we tellen hem voor jou hoor!). Hiermee leek Teuge in veilige haven, maar daar ging Dieren niet in mee. Dieren profiteerde van verkeerd uitverdedigen van Teuge en met een mooie lob werd Wout gepasseerd, 1-3. Hierdoor leek het toch even spannend te worden, maar Thijs vergrootte de marge al snel weer. Tijmen nam een vrije trap, de keeper kreeg hem niet klemvast waarna Thijs de terugspringende bal binnenschoot, 1-4. Hierna werden we een beetje nonchalant en kreeg Dieren nog een aantal kansen. Via een steekbal kwam een aanvaller van Dieren alleen voor Wout, maar Wout verwerkte de bal tot corner. De scrimmage die uit de corner volgde leidde tot een tegendoelpunt. We kregen de bal niet uit de verdediging weggewerkt waardoor Dieren de 2-4 kon scoren. Daarnaast werd Dieren nog gevaarlijk met een afstandsschot dat Wout via de lat over tikte. Teuge werd nog gevaarlijk, wederom via een corner, maar het schot 'uit de draai' van Bram werd ternauwernood gestopt. Hierdoor werd de einduitslag 2-4.

Kortom, een mooie wedstrijd waarbij beide partijen best aan elkaar gewaagd waren, maar waarin Teuge net iets sterker was en aan het langste eind trok. Hiermee eindigen we in ieder geval op de tweede plaats in de 1e Klasse met een hele, hele kleine kans op meer. De mooiste wedstrijden in het afgelopen seizoen waren de derby's tegen Twello (0-3 winst) en Voorwaarts (5-1 winst). Daarnaast werd in de uitwedstrijd tegen Koninklijke UD (1-4 winst) heel goed gespeeld. Dat is een hele mooie prestatie waar de jongens en leiders trots op kunnen zijn.