Brummen F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 6

4 april 2015 10:00

Jannick Kloezeman

Een druk paasweekend dit jaar voor Teuge F1. Druk, omdat het deze zaterdag de competitietopper tegen Brummen F1 speelde en de jongens vervolgens 1e paasdag deelnamen aan een 'onder-9' toernooi in Helmond (naast het welbekende stadion De Braak van Helmond Sport). Vandaag dus tegen Brummen met een enigzins gehavend team. Dit in twee opzichten. Ten eerste ontbrak vandaag Leroy, onze schicht op de rechterflank, wegens een familie weekend. Ten tweede was Jens behoorlijk gehavend door een nachtelijke val uit zijn hoogslaper en het was de vraag of hij de hele wedstrijd inzetbaar zou zijn. Gelukkig kon Kyran ons vandaag versterken waardoor we de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zagen.

Teuge startte met Tijmen op het doel, Mees, Wout en Ynze achterin, thijs op het middenveld en Jens en Yannick voorin. Brummen bestond uit grote jongens en had hierdoor vanaf het begin een fysiek voordeel op Teuge. Dit leidde al heel snel tot een tweetal kansen voor Brummen die zij gelukkig niet benutten. Teuge had het best lastig en het was moeilijk om de bal uit de verdediging naar onze voorhoede te verplaatsen. Pas na 5 minuten kwamen we tot een eerste aanval, eindigend in een schot van Jens dat net werd onderschept. Hierna lukte het de jongens om zich beter staande te houden tegen hun directe tegenstander en ging het spel meer heen en weer zonder echte kansen voor beide partijen. Brummen onderschepte een voorzet van Thijs, terwijl Brummen zelf nog twee keer gevaarlijk werd via een voorzet die werd gemist door hun aanvaller en een schot dat Tijmen prima stopte. Op slag van rust gaat het dan toch mis. Onze verdedigers staan net te ver naar voren, waardoor de aanvaller van Brummen via een steekbal alleen voor Tijmen werd gezet. Met een mooie stift tekende hij de 0-1 ruststand aan.

In de rust voerden onze leiders een aantal wijzigingen door. Daan ging keepen, Tijmen, Wout en Ynze stonden achterin met Yannick als middenvelder en Jens met Kyran voorin. De eerste kans was weer voor Brummen. Gelukkig miste hun aanvaller de voorzet en ging de bal voor het Teugse doel langs. Hierna volgde een antwoord van Teuge. Ynze eindigde een mooie rush met een afstandsschot dat net werd naastgetikt. Daarna volgde een slim passje op Kyran dat de keeper onderschepte en een corner van Jens werd door de Brummense verdediging ternauwernood opnieuw tot corner verwerkt. Brummen wist even niet om te gaan met de Teugse druk. Een van de verdedigers dacht dit op te lossen door de bal met de hand weg te slaan. De scheidsrechter gaf Teuge hiervoor een strafschop. Tijmen stond klaar om hem te nemen, maar helaas stopte de keeper zijn inzet. Teuge was hier wel even van onder de indruk. Bij een eerste aanval van Brummen kon Ynze de bal nog net van de lijn halen. Bij een tweede aanval kon de aanvaller van Brummen alleen op keeper Daan af. Hij schoof de bal koel in de korte hoek, 0-2. Toch vonden de jongens hun tweede adem. Zij gingen vol op de aanval. Dit leverde twee corners op, maar helaas geen doelpunt. Toch kwamen we tot een aansluitingstreffer. Tijmen kreeg een mooie steekbal van Thijs, hij frommelde de bal langs de keeper en schoot de bal in het lege doel, 1-2. Teuge kreeg hierdoor nieuwe energie. Teuge zette alles op d aanval om de gelijkmaker te scoren. Uit een corner schoot Wout nog van dichtbij op de paal. Maar Brummen counterde Teuge in de laatste minuut weg. Een beetje gelukkig scoorden zij de 1-3. Meteen hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De boys hadden het vandaag zwaar tegen een fysiek sterke tegenstander. Met veel inzet en goed voetbal hebben ze er een mooie en spannende wedstrijd van gemaakt die deze keer helaas verloren ging. Volgende week kunnen we revanche nemen in de uitwedstrijd tegen Koninklijke UD in Deventer.