Groen Wit'62 F2

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 6

28 maart 2015 10:00

Sven de Vree

Op deze mooie zaterdagmorgen trad Teuge F1 aan voor een wedstrijd tegen Groen Wit F2. Voorf beloofde dit een mooie wedstrijd te worden. De vorige onderlinge wedstrijd was namelijk gelijk geeindigd (3-3) en op dit moment hebben beide teams evenveel verliespunten. De winnaar van vandaag was spekkoper voor het verdere verloop van de competitie.

We begonnen met Tijmen op het doel, achterin Mees, Daan en Yannick, Thijs als middenvelder en Ynze en Leroy in de voorhoede. De eerste minuten verliepen van Teugse zijde nogal stroef. De boys moesten even wennen aan hun posities en vonden het moeilijk om elkaar te vinden. Dit leidde tot een aantal spannende momenten voor het doel, maar gelukkig kon Groen Wit hier niet van profiteren. Na wat aanwijzingen van de zijlijn begn het langzaam beter te lopen en creerden we een paar kansen. Thijs kopte een corner net voorlangs, de keeper keerde een afstandsschot van Daan en een schot van Leroy na een solo ging net naast. Teuge had in deze fase de overhand. Groen Wit kwam maar een keer door met een steekbal die Tijmen prima onderschepte. Bovendien hadden onze verdedigers de aanval van Groen Wit in hun zak. Toch kwamen we maar niet tot scoren. Net dat laatste zetje ontbrak iedere keer. Op slag van rust kwam hier verandering in. Ynze pikte de bal bij een Groen Wit-verdediger van de schoen en gaf hem mee aan Thijs. Thijs nam de bal mee en gaf voor op Jens die alleen voor de keeper de bal slim binnen tikte. 1-0 bij rust.

In de tweede helft zagen we twee teams die zeer aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging over en weer met kansen voor beide teams. Uit een corner van Groen Wit volgde een afstandsschot dat Tijmen goed verwerkte. Daarna verzorgde Teuge een aanval uit het welbekende boekje. Jens en Leroy zetten een dubbele een-twee op, waarna Jens het overzicht behield en de bal goed breed legde op Yannick. Helaas leverde zijn inzet geen doelpunt op. Hierdoor bleef Groen Wit in de wedstrijd. Uit een mooie aanval kwam hun spits alleen voor Tijmen, maar Tijmen keerde de bal met een goede reflex. Hier zette Teuge een aanval tegenover waarin we tot drie keer toe het Groen Wit-doel onder vuur namen. De keeper sloeg deze schoten in samenwerking met zijn verdedigers af. Zo bleef de wedstrijd spannend tot het einde. Maar de boys trokken deze wedstrijd uiteindelijk met 1-0 naar zich toe.

Vandaag dus een spannende, gelijk opgaande wedstrijd die de jongens op basis van goed voetbal en werklust met winst hebben afgesloten. Hiermee doen ze hele goede zaken voor de competitie. Volgende week spelen we de volgende topper tegen Brummen F1