1 - 3

SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 6

7 maart 2015 11:30

Het was wel even wennen deze zaterdagochtend. Teuge F1 trad pas om 11.30 uur aan op het complex van WSV voor hun wedstrijd tegen de F2. Dit beloofde vast dat de jongens vandaag goed uitgeslapen en scherp aan de wedstrijd begonnen op het mooie kunstgrasveld van WSV.

We startten met Tijmen op het doel, Mees, Wout en Ynze achterin, Leroy in het midden en voorin Jens en Yannick. WSV begon heel goed aan de wedstrijd. Gesteund door een stevige wind en hun fysiek (WSV had 3 zeer grote spelers) gaven ze Teuge de nodige problemen. Dit resulteerde in de 2e minuut in een mooi doelpunt. Het lukte Teuge, mede door de tegenwind, niet om een corner goed weg te werken. WSV zette met een prima afstandsschot de 1-0 op het scorebord. Hierna schakelden de boys een tandje bij. Ook gingen ze heel goed om met de omstandigheden. Met mooi combinatievoetbal zette Teuge WSV onder druk. De ene na de andere aanval werd opgezet. Alleen vergaten we ons voor het goede spel te belonen met een doelpunt. Zo schoten we twee keer op de lat, strandden een aantal aanvallen op de prima keeper van WSV en creëerden we verschillende corners. WSV kwam, ondanks het windvoordeel, maar sporadisch onder de druk van Teuge uit. Gelukkig maakten de boys uit een mooie aanval de gelijkmaker. Daan onderbrak een aanval van WSV en via Ynze en Jens ontving Thijs de bal. Hij schoot koel de 1-1 binnen. Op slag van rust de mooiste aanval van de wedstrijd. Een een-twee tussen Ynze en Yannick werd gevolgd door een pass op Thijs die meteen een voorzet gaf op Jens. Helaas kon Jens ons net niet op voorsprong zetten waardoor we met 1-1 de rust in gingen.

In de rust een aantal omzettingen. Daan op het doel, Tijmen, Wout en Mees achterin, Thijs op het midden en voorin Leroy en Yannick. De boys kregen als opdracht mee te profiteren van de wind door meer van afstand te schieten.

Teuge startte zoals we de eerste helft waren geëindigd. Gewoon met goed voetballen en kansen creëren. Het lukte WSV nu helemaal niet meer om onder de druk van Teuge uit te komen. Ook nu kreeg Teuge verschillende kansen. Zo werd een schot van Yannick nog net van de lijn gehaald. De tijd begon te dringen. Daarom gooide Teuge alles op de aanval. Wout en Thijs werden het 'slot op de deur' en we gingen met 3 en soms zelfs 4 aanvallers spelen. We creëerden hierdoor veel kansen terwijl ons duo achterin er geen muisje doorliet. Sterker nog. Ze gingen gewoon mee in de aanval. Een afstandsschot van Thijs werd van richting veranderd, een voorzet van Ynze kwam (gedragen door de wind) op de paal en een schot van Jens kwam via de keeper en vervolgens in de rebound via de lat weer het veld in. Het leek net of de bal er vandaag niet in mocht. Gelukkig kwamen we toch tot een verdiende voorsprong via een prima afstandsschot van Leroy, 1-2. Daarna volgden nog afstandsschoten van Tijmen en Wout en kwam Wout nog alleen voor de keeper. Helaas leverden deze mogelijkheden niet de beslissende voorsprong op waardoor de spanning toch in de wedstrijd bleef. Gelukkig beslisten de boys de wedstrijd. Een uittrap van de WSV-keeper werd onderschept en Leroy scoorde wederom met een afstandsschot de 1-3. Tevens de einduitslag.

Vandaag hebben de jongens een hele goede en voor de toeschouwers mooie wedstrijd gespeeld. Met mooie acties en prima combinatiespel hebben ze minimaal 20 kansen gecreëerd. Met een beetje geluk hadden we heel wat meer doelpunten kunnen maken. Dat is in ieder geval een uitdaging voor de volgende wedstrijd, volgende week in de kwartfinale voor de beker tegen CSV Apeldoorn.