FC RDC F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 6

28 februari 2015 10:00

Dennis Uenk

Na een vakantieweek waarin het pijpenstelen geregend had keken de spelers van Teuge F1 vanochtend vol verwachting naar de website van Teuge of de wedstrijd tegen RDC vandaag door zou gaan. Gelukkig had Wout de consul van Teuge goede instructies gegeven waardoor we om 10.00 uur onder prima omstandigheden konden starten met de wedstrijd.

Teuge startte met Tijmen als vanouds op het doel, Mees, Daan en Wout achterin, Leroy als middenvelder en Jens met Yannick voorin. Teuge begon de wedstrijd erg goed. De bal ging van voet tot voet en dit leidde tot enkele mogelijkheden. Een schot van Mees werd gestopt door de lange keeper van RDC (zit in de genen, zijn vader is langer dan 2 meter, aldus een supporter van RDC). Een tweede inzet van Leroy was wel succesvol, vooral doordat Jens met een slimme loopactie de keeper in verwarring bracht. Zijn schot suisde binnen in de verre hoek, 1-0. RDC zette hier een aanval tegenover waarbij een prima schot op de lat eindigde. Hierna gingen de boys door waarmee ze gestart waren, namelijk goed voetbal spelen. Uit een mooie combinatie schoot Jens op doel. De keeper haalde zijn inzet ternauwernood uit de hoek. Een volgende combinatie was wel succesvol. Wout, Daan en Yannick zetten de aanval op, Jens schoot hem in de korte hoek, 2-0. Teuge bleef hierna massaal de aanval zoeken, maar daarbij verloren we onze verdedigende taken uit het oog. RDC werd daarom met snelle uitvallen gevaarlijk. Na een aantal tegenstoten hadden zij op slag van rust succes. Met een goed uitgevoerde counter kwam de RDC-aanvaller alleen voor het Teugse doel. Met een mooie lob verschalkte hij Tijmen en tekende hij de 2-1 ruststand aan.

De tweede helft startte Teuge met Tijmen, Ynze, Wout en Daan achterin, Thijs op het middenveld en voorin Leroy en Yannick. Helaas startten we niet zo goed als gehoopt. Uit een mooie aanval scoorde RDC de gelijkmaker, 2-2. Teuge probeerde het ritme van de eerste helft op te pakken, maar dat lukte in eerste instantie niet. Het spel ging op en neer zonder dat hier echte kansen uit voortkwamen. Een aanval van Teuge werd teniet gedaan en Mees kopte een afstandsschot van RDC keurig naar voren. In het laatste kwart van de wedstrijd ontbrandde de wedstrijd weer. Eerst een aanval van Teuge waarbij Jens de bal heel goed breed legde op Ynze. Ynze raakte de bal net niet goed waardoor zijn inzet via de keeper in het zijnet belandde. In de daarop volgende tegenaanval greep RDC zijn kans. Zij profiteerden van een Teugs verdedigingsfoutje waardoor een RDC-aanvaller met een mooi afstandsschot in de bovenhoek scoorde, 2-3. Toch lieten onze jongens het hoofd niet hangen. We bleven de aanval zoeken en creëerden verschillende mogelijkheden en corners. Hierdoor voerden we de druk dusdanig op dat een speler van RDC in een reactie de bal uit het doel tikte. Een penalty dus. Thijs wilde dit buitenkansje benutten, maar helaas werd zijn inzet gestopt. Ook hierna bleef Teuge de aanval zoeken en kregen we nog een paar kansen. Helaas leverden deze net geen doelpunt op. Einduitslag 2-3.

Al met al een ongelukkig verlies. Maar als de jongens zo blijven spelen als de eerste helft en we iets meer geluk hebben met scoren gaan we vast nog een paar mooie uitslagen neerzetten in de komende weken. We starten hier volgende week mee in de uitwedstrijd tegen WSV F2.