Nipte nederlaag E2 na vroege wedstrijd bij RDC

SP Teuge JO11-2JM

Daan Balk (schot)

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 22

14 maart 2015 8:30

Het was vroeg dag deze zaterdag. Om 7:30 verzamelden we bij Sportclub Teuge waarna we tijdens de rit naar RDC in Deventer een waterig zonnetje zagen vanuit de auto. Eenmaal aangekomen in Deventer was er geen zon meer te bekennen en was het steenkoud en het werd naarmate de wedstrijd vorderde er niet warmer op.

Voorbespreking in kleedkamer RDC

Even leek het wat warmer te worden, omdat Teuge op voorsprong kwam tegen de sterke individualisten van RDC. Na een splijtende steekpass van Chiel kon Daan de bal in een keer meenemen en met een harde droge knal de bal in het net poeieren. Schitterend! Onze groene jongens bleven keurig in hun positie spelen en af en toe kon RDC een kans creeeren vanwege individuele klasse van een aantal spelers. Dit resulteerde tevens in een 1-1 stand. Wat bijna de ruststand betekende, omdat de scheidsrechter in eerste instantie na 20 minuten al voor de rust floot. Toen hij daarop werd gewezen, zijn we weer verder gaan voetballen. In deze 5 'extra' minuten wist RDC nog eenmaal te scoren nadat een corner keurig werd tegengehouden, maar voor de voeten kwam van een handige tegenstander. Deze kon de bal binnen 1 meter van de goal intikken. Een achterstand van 2-1 was dan ook helaas de ruststand.

Na de rust bleef Teuge prima geconcentreerd voetballen, maar kon het niet voorkomen dat RDC meer kansen kreeg. Teuge voetbalde aanvallender dan RDC, maar kon niet heel veel kansen creeeren. Tweemaal was Tygo dichtbij de 2-2, maar helaas mocht het niet zo zijn. Uiteindelijk kreeg RDC meer en grotere kansen en scoorden ze dan ook de definitieve gendadeslag. 1-3 werd tevens de eindstand.

De jongens hebben goed geknokt, posities goed bezet en positief ten opzichte van elkaar geweest. Volgende keer gaan we opnieuw voor de eerste punten!