SV Twello F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

29 november 2014 10:00

Sven de Vree

Vandaag speelde Teuge F1 de laatste competitiewedstrijd tegen Twello F1. Een wedstrijd met twee 'K's'. Ten eerste was het vandaag Koud, zeker door de gure wind. Naast een vroeg aanvangstijdstip een prima voorwaarde voor een goede koffieomzet. En ten tweede speelden we op een Knollenveld. De regen van donderdag, gecombineerd met druk bezochte trainingen van jeugd en senioren, had ervoor gezorgd dat de grasmat er niet zo fris groen en egaal uitzag als we bij Teuge gewend zijn. Het was daarom vooraf de vraag welk team het best met deze omstandigheden om zou gaan.

Teuge begon met Tijmen als keeper, Leroy, Thijs en Wout achterin en voorin Yannick, Jens en Ynze. Teuge startte gelijk goed. In de eerste aanval kon Jens meteen uithalen voor de voorsprong, maar zijn inzet ging net over. Daarna ging het spel op en neer zonder dat dit echte kansen voor de teams opleverde. Helaas kwamen we op achterstand. Twello mocht twee keer een corner nemen. De eerste werd nog gepareerd door Wout, maar de tweede wist Tijmen net niet te keren, 0-1. De jongens lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. We probeerden samen te spelen en zo de aanval te zoeken. Twello stond echter goed te verdedigen, waardoor we geen echte kansen konden creëren. Bovendien zij af en toe gevaarlijk in de tegenaanval. Toch drukten we Twello in het tweede deel van de eerste helft steeds verder terug op hun eigen helft en we dwongen een paar corners af. De eerste corner ging rechtstreeks op de lat, de tweede kopte Thijs, maar de gelijkmaker bleef uit. Daarna schoot Thijs, uit een actie van Leroy, op de lat en waren we net te laat voor de rebound. Op slag van rust toch succes. Wout veroverde de bal en gaf een steekpass op Ynze. Ynze was net iets eerder bij de bal dan de keeper en schoof hem mooi binnen, 1-1. En meteen rust.

Na de rust moesten de jongens het ritme van de eerste helft weer oppakken. Dat lukte niet meteen, waardoor Twello meteen gevaarlijk was. Een eerste schot ging nog over, maar daarna wist Twello twee foutjes af te straffen en een goede counter uit te voeren waardoor we in korte tijd 1-4 achter stonden. Het was mooi te zien dat de boys hierdoor het koppie niet lieten hangen. We bleven de aanval zoeken en speelden daarbij ook nog goed samen. Uit een prima aanval, opgezet door Thijs, voorgezet door Jens, scoorde Yannick 2-4. Teuge ging door voor de aansluitingstreffer, maar de Twello-verdediging onderschepte een mooie voorzet en in de counter scoorden zij beheerst 2-5. Snel daarna toch weer 3-5. Ynze schoot van afstand op de lat en Yannick was er als de kippen bij om de terugkomende bal binnen te tikken. Hierna volgden nog schoten van Mees en Leroy, maar het was helaas niet voldoende om nog gelijk te komen.

Hiermee eindigt de eerste competitiehelft van de F1. Na een hele goede competitiestart waarin we  lang meestreden om de bovenste posities zijn we op een mooie positie in de middenmoot uitgekomen. Hierbij valt op dat de jongens, ondanks een fysieke achterstand op de meeste teams, zich door een goede techniek en steeds beter samenspel prima staande hebben gehouden. Dat is een prima prestatie van het team en de begeleiding en dit geeft veel vertrouwen voor de voorjaarscompetitie.