Wedstrijd verslag Teuge F3 – Beekbergen F2 29-11-2014

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 03

29 november 2014 9:00

Scheidsrechter

Rick de Boer

Op 29 november jl. van dit jaar speelden onze jongens de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Beekbergen F2. Na de pijnlijke nederlaag van vorige week waren ze allemaal gebrand om hier revanche voor te nemen en ze gingen dan ook vol voor de winst. Angelo had woensdag tijdens de training dan ook gehamerd dat we vanaf de aftrap vol druk zouden zetten op de tegenstander. Dit was goed zichtbaar, want toen de jongens zich allemaal verzameld waren op het sportpark stonden ze te trappelen om te beginnen. Nadat de meegereisde support, ook wel “de harde kern” genoemd zich had voorzien van een lekker warm kopje koffie kon het beloofde spektakel beginnen. De supporters moesten het zeker gaan hebben van het spel en niet van het weer…het was namelijk rond het vriespunt en het zachte briesje hielp ook niet echt mee. Het werd 09:00 uur en Steyn en Sven brachten de bal in beweging. Wat er toen gebeurde was zoals Angelo had geïnstrueerd; de jongens gingen vol op de aanval en na 1 minuut spelen ging de bal via Daniel over de flank richting Julian die de bal voorzette waar Ruben zijn verjaardag bekroonde en prachtig de 1-0 binnenschoot. De supporters werden weer warm en iedereen ging er lekker voor staan dit kon wel eens een mooie wedstrijd voor ons worden. Na de daaropvolgende aftrap gingen de jongens vol door en werd de bal dan ook weer direct veroverd. Dit resulteerde gelijk weer voor gevaar en na een geweldige rush over de flank van Sander werd de bal door hem voor de goal gegooid waar Sven via een afstandsschot de 2-0 kon binnenschieten. Het was de 3de minuut en we stonden al met 2-0 voor iedereen dacht dat dit nog wel eens een hoge uitslag kon worden. Het zonnetje kwam flauw door en onze jongens gingen vol door. Na de aftrap vlogen ze weer direct op de tegenstander van Beekbergen die op dit moment niet meer wisten hoe ze onze jongens moesten tegen houden. De bal werd dan ook weer direct ingeleverd door Beekbergen en via een goed samenspel van Joris, Sem en Steyn werd de bal voor de goal ingebracht en wie anders dan de jarige Ruben die hier vakkundig de bal in het goal werkte 3-0 !. Het was nu binnen 5 minuten 3-0 en “de harde kern” begon hier en daar al 10 10 10 !! te roepen. Nadat de vader van Steyn de gemoederen wat bedaarde ging het spel weer verder. En wat er toen gebeurde had niemand gedacht; Beekbergen begon op een professionele manier het spel dood te leggen. Er was vanaf dat moment geen enkele drang meer van hun naar voren en ze gingen dan ook collectief voor hun eigen goal staan. Dit bracht ons in een lastig parket; waar wij veel spelen op snelle uitbraken moesten ook wij hier onze tactiek aanpassen. Dit resulteerde in veel afstandsschoten die helaas in de 1ste helft niet meer het goal wisten te vinden. Joep was gedurende de 1ste helft uitvoerig in gesprek met Martin wat hij de rest van het weekend ging doen, want de bal “Ja” die had hij niet gezien of gevoeld! Toen het rustsignaal werd gegeven kwamen de jongens bij Angelo voor de tactiek voor de 2de helft. Maar voordat Angelo dit kon doen werden eerst de jongens die de 1ste helft belast waren voor de verdediging verzorgd…ze hadden namelijk bevroren voeten en handen. In de 2de helft ging Angelo dan ook hierin wisselen en de verdedigers werden aanvallers. Na het fluitsignaal  voor het begin van de 2de helft veranderde er niks aan het spelbeeld. Het was Teuge die de aanval zocht en via verschillende afstandsschoten van Steyn, Sven, Sem en Julian probeerde zij de score op te voeren. Helaas werd het spel ruwer en speelde Beekbergen om deze stand vast te houden. Joep had ondertussen een praatgroepje gevormd en had zijn trainingspak en winterjas maar aan gedaan. Wat de jongens ook probeerde het mocht niet baten; vele schoten gingen rakelings over of naast en vanuit onze corners kwam in deze wedstrijd ook niet het gevaar. Het was met 5 minuten op de klok een wedstrijd geworden die helaas met deze uitslag ging eindigen. Maar wat hadden onze jongens weer gestreden in deze laatste wedstrijd voor de winterstop. De scheidsrechter floot af en de 3-0 was een feit. Nu was het nog tijd voor de penalty’s. Joep was blij want nu kon hij in actie komen en hoe! De keeperstraining die hij elke week volgt wordt met de week meer zichtbaar. Onze jongens vuurden, de één nog mooier als de ander, in de goal van Beekbergen en na het handen geven gingen we op weg naar de kleedkamer. Angelo had aangegeven dat iemand van de bond graag met de jongens en de trainingsstaf over ouders langs de lijn wilde praten. Over hoe de jongens dit ervaren tijdens de wedstrijd. Dit is natuurlijk een erg goed initiatief maar nu was het de beurt van de ouders om strakke koppies te hebben, omdat we natuurlijk enkele notoire supporters hebben….Nadat dit tot een goed einde werd gebracht gaf Angelo aan dat wij woensdag a.s. de zaal in gaan. Dit zullen de jongens dan ook aangrijpen om zich goed voor te bereiden op de 2de helft van het seizoen waar de echte prijzen worden verdeeld. Nu samenvattend voor de 1ste helft van het seizoen; plek 6 van de 11 deelnemende teams. Een geweldig resultaat voor de jongens die dit jaar voor het eerst samen spelen. Nu vol training om na de winterstop mee te spelen voor het kampioenschap.