5 - 3

SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

15 november 2014 10:45

Een spannend dagje vandaag voor Teuge F1. Niet alleen vanwege de intocht van Sinterklaas, maar ook door de wedstrijd van vandaag tegen Brummen F1. De goede resultaten van de laatste weken hebben tot een gedeelde tweede plaats geleid. Dat is hartstikke knap! De jongens willen deze positie vasthouden tot het einde van het seizoen, maar de tegenstander van vandaag staat dichtbij op de ranglijst. Het belooft daarom een spannende partij te worden deze morgen. Vooraf heeft Brummen wel een klein voordeel. We spelen vandaag op kunstgras en in vorige wedstrijden bleek dat we toch moeite hebben om lekker te voetballen op deze ondergrond.

We startten met Tijmen op doel, achterin Daan, Wout en Mees, midden Leroy en voorin de spitsen Jens en Yannick. We begonnen vandaag heel onwennig en kregen eigenlijk vanaf het begin geen grip op de tegenstander. Bovendien lukte het niet om elkaar goed aan te spelen waardoor Brummen zijn snelle aanvallers iedere keer richting het Teugse doel kon lanceren. Dit leidde tot verschillende mogelijkheden en corners voor Brummen. Uit een corner scoorden zij de verdiende 1-0. Hierna ging Brummen door. Een keer kwam hun aanvaller '1 op 1' met Tijmen, maar gelukkig won Tijmen dit duel. Teuge zette daar een afstandsschot van Wout tegenover dat de keeper al grabbelend naast het doel wist te werken. In het enthousiasme liepen alle spelers naar voren en vergaten we goed te verdedigen waardoor Brummen meerdere keren gevaarlijk uit kon breken. Met kunst en vliegwerk konden we een grotere achterstand voorkomen. Zo'n 5 minuten voor rust werden we iets gevaarlijker. De Brummense keeper pareerde een afstandsschot van Thijs en een schot van Ynze ging via Jens helaas naast. Vlak voor rust weer een uitbraak van Brummen. We slaagden er niet in de aanvaller in te halen en met een schuiver tekende hij de 2-0 ruststand aan.

De boys startten de tweede helft heel voortvarend. Al in de eerste minuut schoot Thijs op de lat. Helaas scoorden we in de rebound net niet. Een volgende aanval was wel succesvol. Thijs en Jens zetten deze op, eindstation Yannick schoot keurig binnen, 2-1. Een mooie aansluitingstreffer. Hierna gingen de supporters er eens goed voor zitten. We hoopten dat de jongens door konden zetten. Helaas breidde Brummen al snel de voorsprong weer uit. Twee foutjes achterin werden goed afgestraft, waardoor de 3-1 en 4-1 op het (fictieve) scorebord kwam te staan. Het was mooi te zien dat onze jongens, ondanks de achterstand bleven knokken voor een goed resultaat. Daardoor maakten ze de wedstrijd aan het einde nog spannend. Ynze gooide in op Thijs, die Leroy op zijn beurt met een steekbal alleen voor de keeper zette. Leroy liet de keeper kansloos, 4-2. Daarna kon Ynze een scherpe voorzet van Thijs net niet binnenlopen. Maar vlak voor tijd weer de aansluiting. Leroy schoot vanuit een moeilijke hoek, iets geholpen door de keeper, de 4-3 binnen. Hierna gooiden de boys alles op de aanval. Helaas leverde dit niets meer op. Uit een counter scoorde Brummen vlak voor tijd 5-3. Al met al, gezien de kansenverhouding wel een terechte uitslag.

Volgende week speelt Teuge F1de uitwedstrijd tegen Eerbeek F1.