... (penalty)

B-junioren zaterdag, B2, 4e klasse 25

11 oktober 2014 12:30

Teun Westerik

Na de zeperd van vorige week hebben de jongens van Teuge B2 zich goed herpakt in de 4e competitiewedstrijd. Een goede 7-2 overwinning op Robur B5 was ook zeer verdienst! Trots op de jongens die als team hard voor hebben getraind afgelopen week en 200% hebben gegeven tijdens de wedstrijd.

De eerste helft was qua voetbal niet super, maar het was wel een zeer gelijk opgaande wedstrijd. We maakten het ons te moeilijk door teveel de lange bal te hanteren ondanks dat we graag goed voetbal willen spelen van achteruit! Er werden stevige duels uitgevochten op het veld.

Wel waren de meesten kansen voor ons. Echte kansen hebben wij niet weggegeven, maar de 2 á 3 opgelegde kansen die wij kregen gingen er ook niet in. Een mooie voorzet van Robin op Jesse belandde naast en ook een kans op (half) open doel wist Jesse niet te verzilveren. Gelukkig was het in de 28 minuut wel raak. Een slechte uittrap van de keeper van Robur belandde in de voeten van Jesse en die schoot nu wel mooi raak!

In de rust hebben we als team even wat orde op zaken gezet. Dit pakte goed uit, want binnen 2 minuten na rust kon Melvin raak schieten na een assist van Robin, die op zijn beurt de bal mooi aangeleverd kreeg van Remco die de bal mooi had veroverd op het middenveld. Nog geen 6 minuten later was wederom Remco die de bal bij Rick kon bezorgen die z'n eerste van de dag maakte.

We voetbalde veel beter en er werd veel meer rust gebracht in het spel en waren duidelijk de baas over Robur B5. In de 57e minuut kon Rick z'n tweede intikken na een voorzet van Robin. Daarna zakte het even iets in waardoor Robur iets wat van hoop kreeg door in een scrimmage de bal binnen te schieten. Gelukkig herpakte wij ons goed en stuurde Lukas Robin weg die zijn eerste doelpunt maakte van deze wedstrijd.

Een paar minuten later was het Jort die een hele mooie steekbal gaf op Julian Vogelzang die een op een op de keeper kwam te staan. Heel goed speelde hij via de paal Rick aan die zijn derde maakte. Een paar minuten later was het weer Robin die de mooiste doelpunt maakte van de dag. Na een slechte uittrap van de keeper schoot hij de bal van 40 meter binnen strak in de kruising! Zeer mooi doelpunt!

Mooi resultaat voor de jongens van de B2. Nu gaan we twee weken hard trainen om over twee weken naar Vios te gaan. Dit zal een zeer belangrijke wedstrijd worden. Vios is een dispensatie team en heeft net als wij 1x verloren. Winnen we deze, dan blijven we meedraaien in de top en blijven we concurrent voor de bovenste plek!