F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 22

19 april 2014 9:00

Scheidsrechter

Rick de Boer

Nadat we vorige week tegen VIOS Vaassen hadden gespeeld, kwamen we vandaag in actie tegen een andere club uit dit dorp. De tegenstander van vandaag was KCVO, in de vorige competitiehelft nog actief in de 3e klasse. Het beloofde dus een zware pot te worden vandaag. Helemaal toen de ploeg uit Vaassen binnenkwam. Nu spelen we met de F6 de hele competitie al tegen tweede jaars F-teams, maar vandaag had KCVO er een paar hele grote jongens bij. Op de vraag aan hun leiders waar ze die dan vandaan hadden en wat deze jongens thuis te eten krijgen bleef het angstvallig stil. Hieruit concludeerden we dat KCVO vandaag 'ietwat' versterkt was.

Maar goed. We begonnen vandaag met Tijmen op het doel, Teun, Wout en Casper achterin, Leroy op het middenveld, Joris en Ynze voorin. We hadden een vliegende start. We zetten KCVO onder druk en dit leidde al snel tot een doelpunt. Joris won voorin de bal en gaf de bal prima mee aan Leroy. Via de binnenkant van de paal viel de bal in het netje. 1-0 na 4 minuten. Een droomstart! Hierna ging de wedstrijd gelijk op. Wel hadden onze jongens het zwaar om de fysieke kracht van KCVO te weerstaan. In de 13e minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Balverlies aan Teugse zijde leidde tot een tegenaanval. De grote aanvaller van KCVO verzilverde de kans die hieruit voortkwam eenvoudig, 1-1. Daarna kregen we het moeilijker. KCVO drong aan, maar het lukte onze verdedigers kansen/doelpunten te voorkomen. En waar nodig stond Tijmen zijn mannetje. Op slag van rust kwamen we toch op achterstand. Een ongelukkig duel leidde tot een vrije trap voor KCVO op een meter of 15 van het doel. De aanvaller van KCVO wist hier wel raad mee. Hij schoot de bal snoeihard binnen, 1-2. De keeper heeft de bal waarschijnlijk niet eens gezien.

In de rust hadden we toch wat reparatiewerk te verrichten. Er waren wat 'pijntjes' en de jongens waren toch wel onder de indruk van de kracht van KCVO. Na enig gepuzzel met wissels hadden we de jongens weer op de plek staan. Helaas waren we niet meteen bij de les. KCVO veroverde meteen na onze aftrap de bal, waarna de welbekende aanvaller alleen op keeper Lammert afging en het balletje simpel langs hem heen schoof. Binnen de minuut 1-3. En 2 minuten later lag de 1-4 in het mandje. Gelukkig gaven de jongens het hierna niet op. Ze gingen de duels weer aan en probeerden ook de aanval te zoeken. Helaas lukte het vandaag niet meer om een goaltje mee te pikken. De KCVO-keeper keerde verschillende inzetten van onze aanvallers. Aan de andere kant scoorde KCVO uit verschillende kansen nog een keer. Einduitslag 1-5. De afsluitende penaltyserie won KCVO met 3-6.

Helaas een verloren wedstrijd, maar positief is dat de spelers, ondanks de fysieke achterstand, het hoofd niet lieten hangen maar bleven werken om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Keurig gedaan jongens!!
De volgende wedstrijd (3 mei) speelt Teuge F6 uit tegen Epe F5.