2 - 3

SP Teuge JO9-6G

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 22

15 maart 2014 9:00

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen  Apeldoornse Boys die helaas net verloren ging traden we vandaag aan tegen Epe F6. Een ploeg die, net als wij, een punt heeft behaald in de competitie. Met het spel van vorige week in gedachten, meenden we dat het vandaag mogelijk moest zijn de punten uit Epe mee te nemen. We speelden vandaag 8 tegen 8. Daarom Lammert op het doel, Casper, Wout en Tije achterin, Joris, Tijmen, Ynze en Kyran voorin. Leroy en Teun startten als wissel.

We startten, net als vorige week, niet goed. Of dit nu aan het vergeten van de yell, het spelen van 8 tegen 8 of de tegenwind lag is niet duidelijk. Epe was feller en joeg met volle overgave op de bal. Bij onze jongens ontbrak de frisheid een beetje. Het spel speelde zich daardoor voornamelijk op de Teugse helft af. Dit leidde uiteindelijk tot een achterstand. Het lukte ons niet de bal weg te werken. Deze kwam voor de voeten van een aanvaller van Epe. Met een mooi afstandsschot liet hij Lammert kansloos, 1-0. De jongens probeerden hierna de wedstrijd wel om te draaien en meer het initiatief te nemen. In hun ijver liepen ze daardoor uit positie waardoor het spel niet echt beter werd. Het leek vooral op het welbekende 'kluitjesvoetbal'. Epe beheerste dit vandaag iets beter als Teuge. Gevolg was een tweede tegengoal vanuit 'de kluts', 0-2. Buiten een actie van Ynze en Leroy viel er over de eerste helft verder niet zoveel te melden. Een terechte 2-0 achterstand bij rust. Gauw vergeten en opnieuw beginnen.

Na een korte toespraak van Stefan met goede moed de tweede helft in. De jongens hadden gelukkig de wedstrijd van het vorige seizoen tegen VenL op het netvlies staan. In deze wedstrijd draaiden we een 1-4 achterstand om naar een 8-4 overwinning. Met dit in gedachten startten we fanatiek aan de tweede helft.

Met de wind in de rug werd Epe naar achteren gedrukt. Kyran kwam voor het doel uit een pass van Leroy. Helaas stond de Eper keeper in de weg. Ook een actie van Ynze en een inzet van Leroy leverden geen score op. Toch kwamen we tot scoren. Een uittrap van de keeper van Epe kwam door de wind niet ver. Leroy ving de bal op en met een hard schot maakte hij de aansluitingstreffer, 2-1. Dit leverde Teuge extra inspiratie tot aanvallen. Uit een mooie pass kwam Joris voor het doel. Zijn inzet werd ternauwernood gestuit door een verdediger. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen van Epe kreeg Tijmen (keeper in de tweede helft) de bal. Hij schoot hem uit zijn handen naar voren. De bal ging, gedragen door de wind, over de Eper verdediging heen waardoor Leroy alleen op de keeper door kon lopen en de gelijkmaker aantekende, 2-2. Goed terug geknokt jongens. Hierna leek de koek wel op en leek het een gelijk spel te worden. Ynze schoof de bal na een actie nog naast en daar leek het bij te blijven. Maar daar dachten de jongens anders over. Een uittrap van de keeper werd terug verdedigd door een Teugse verdediger. Leroy kreeg de bal en schoot de bal keurig in de hoek, 3-2 met nog 2 minuten te spelen. Daarna moest er nog stevig gewerkt worden om de overwinning binnen te slepen. Met hard werken en enige aanmoediging van leiders en trouwe supporters hielden we de punten in huis.

Kortom. Vandaag echt een wedstrijd met twee gezichten waarbij we nu eens aan de goede kant van de score zaten. De penaltyreeks won Teuge met 8-6.

Volgende week spelen we thuis tegen WSV F7.