27 november 2010 14:30

Avci, I.

Desillusie in Teuge
Sportclub Teuge komt van een koude kermis thuis na verlies tegen DES

Sportclub Teuge ontving zaterdag DES uit Nijverdal. Een belangrijke wedstrijd voor beiden. De winnaar zou volop mee blijven doen om de derde plek terwijl de verliezer tijdelijk zou moeten afhaken.

Na de goede prestatie van Sportclub Teuge vorige week waren de verwachtingen voor het duel met DES hooggespannen. Des te meer omdat trainer Marcel Vink weer de beschikking had over de van een schorsing terugkerende Bart de Brouwer en Jasper Oosterman (aanvoerder). De eerste fase was er één van aftasten. Beide ploegen waren niet in staat om een vuist te maken. Het was de thuisploeg die voor het eerste grote gevaar zorgde. Een slimme loopactie van Jeroen Prijs werd gevolgd door een scherpe voorzet van zijn voet. De bal leek in de verre hoek te waaien echter belandde het leder op de lat.

Toch leek de situatie Sportclub Teuge het nodige moraal te geven. De thuisploeg nam de handschoen op en domineerde de tweede fase van de eerste helft. Maar veel geluk hadden de Dulmer-bewoners niet. Na een vrije trap van Pieter Bart Bos belandde de bal pardoes op het hoofd van Erik Prins. De spits had een briljante ingeving en kopte de bal over de keeper, die gedesillusioneerd moest toekijken. Tot grote ontsteltenis van alles wat Sportclub Teuge was belandde de bal wederom op het aluminium. Dit keer op de paal.

De gasten waren des te gelukkiger. Na een corner kopte de spits de bal vrij in. Enkele minuten later werd een voorzet vanaf de linkerkant ongelukkig verlengd door Jorn van Strien, waardoor de bal over keeper Gerben Logtenberg heen zeilde en zowaar op het hoofd van de spits van DES belandde. 0-2. Kort daarop floot de scheidsrechter voor het rustsignaal waarna de supporters van Sportclub Teuge elkaar verdwaasd aan keken om daarna met gebogen hoofd koers te zetten richting de toog. De 0-2 tussenstand van dat moment deed in het geheel geen recht aan het spelbeeld van de eerste helft.

Na de rust was het een ander verhaal. Sportclub Teuge kon geen moment aandringen. Sterker, het was DES die opnieuw wist te scoren. Na een rommelige situatie in de doelmond van Sportclub Teuge belande de bal via keeper Gerben Logtenberg in het net, 0-3. Het was bemoedigend om te dat de manschappen van Vink bleven strijden om ieder geval op het scorebord te komen. Dat lukte. Gouke Bokma leverde vanaf de rechterkant een perfecte voorzet af die door Erik Prins, toch niet de grootste van het veld, snoeihard werd binnengekopt. De 1-4 die een minuut later volgde bleek een doelpunt voor de statistieken.

Bekijk hier de foto's gemaakt tijdens deze wedstrijd. (Foto's: Bob Bakker)