15 februari 2014 9:45

Scheidsrechter

Gijs Timmer

Op deze fantastische lentedag stond de 1e veldwedstrijd op het programma van de F5; uit tegen Voorwaarts F6. Ons team is na de winterstop nl. ingedeeld in een andere poule.

Omdat we wat afwezigen hadden door ziekte en vakantieverplichtingen moesten we een beroep doen op Teuge F6; Wout de Haan wilde maar wat graag meedoen! Hierdoor hadden we 7 man. Geen wissel en dus ook geen mogelijkheid om het koud te krijgen. We begonnen met Mathijs op goal en Julian, Leon en Thomas in de verdediging. De goals moesten dit keer komen van Lars, Wout en Bram.

En dan de wedstrijd. Teuge ging voortvarend van start, al in de 1e minuut een mooie kans op de openingstreffer, maar deze ging helaas net naast. Dit motiveerde Lars om 3 minuten later een schot in de hoek te plaatsen; 1-0 voor Teuge!

Onze gastspeler Wout dacht zich vandaag even in de kijker te spelen door al in de 6e minuut de 2-0 in te schieten, dwars door het midden van de goal. Verder waren er nog wat kansen voor Teuge in de 1e helft die helaas geen goals opleverden. De schrijver heeft even niet onthouden of Voorwaarts er nog aan te pas kwam, dit kwam vooral doordat hij onder de indruk was van het positiespel van Sportclub Teuge en het geheimewapen ‘ overspelen’ welke perfect uitgevoerd was deze middag.

Julian begon de 2e helft als keeper en daar zal hij spijt van hebben gehad want hij had weinig te doen en stond met zijn handen over elkaar in de goal. De 2e helft begon net als de 1helft met al snel de volgende goal door Lars, 3-0. Niet veel later schoot Wout de bal in de kruising, 4-0; wat een beauty van een goal! Door goed over te spelen kreeg Mathijs de bal en legde aan voor een schot in de hoek van de goal; 5-0 voor Teuge F5. Wout scoorde nog een keer nadat ook Thomas een kans had gehad om tot scoren te komen. Als kers op de taart scoorde Mathijs nogmaals vanaf een meter of tien, onhoudbaar voor de keeper van Voorwaarts.

Als slotstuk de penalty’s. Een schot van Bram belandde in de kruising, een technisch mooi uitgevoerd schot! Omdat de schrijver meer bezig was om een goal op de gevoelige plaat vast te leggen is de rest van de penaltyreeks hem ontgaan.Komende zaterdag zijn we team van de week bij de thuiswedstrijd van het 1e elftal tegen Elspeet om 15 uur. Zelf spelen we om 9 uur bij SV Twello. Komt allen kijken naar deze toppers!