Derde plaats voor Teuge E6 na gelijkspel in Emst

2 - 2

SP Teuge JO11-6

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 32

30 november 2013 9:30

Vandaag kon de derde plaats veiliggesteld worden. Daarvoor moest er minimaal gelijkgespeeld worden tegen directe concurrent Emst. Emst stond op de 4e plaats met 1 punt achterstand. Spannend, dus.

En dat het spannend was, bleek al snel. Emst kwam goed uit de startblokken en was in de eerste helft erg gevaarlijk. Teuge had echter ook een aantal uitbraken, maar kon hier helaas niet uit scoren. Emst deed dit wel. Dit resulteerde in een ruststand van 1-0 voor Emst.

In de tweede helft stond er een geheel ander Teuge op het veld. Er werd geknokt voor elke meter en elke bal en er werd gescoord. Het was Tijn die na een perfecte voorzet van Tygo de 1-1 op het scorebord zette. Goed aangenomen en keurig ingeschoten. Iedereen groeide en de druk op het goal van Emst werd steeds groter. Maar heel af en toe kon Emst wat terug doen. Iedereen was goed aan het spelen. Daan E. was weer heel betrouwbaar in de goal. Tom, Jens, Victor en Mylan regelde het achterin prima. Stef als belangrijke, nooit vermoeibare, schakel in het midden en Daan B., Tygo en Tijn voorin maakten het Emst erg lastig.

Teuge kwam zelfs op voorsprong. Na een schot op de goal had de keeper de bal niet helemaal klem. Tijn kwam aansprinten en met een geweldige sliding kon hij de bal over de keeper heen glijden. Het was een verdiende voorsprong. Emst werd gevaarlijk met uitbraken en 1 uitbraak werd Teuge fataal. Tom dacht de bal weg te halen met een sliding, maar haalde een doorgebroken speler van Emst onderuit: penalty! Deze werd helaas door Emst benut.

Gezien het spelbeeld van de tweede helft niet helemaal terecht, maar gezien de complete wedstrijd en de warrige scheidsrechter een goed resultaat. Zeker gezien de fantastische 3e plaats.

Nu kan Teuge nog 1x zonder druk doelpunten gaan maken tegen Wissel E2... En mocht dat niet lukken, geen probleem. De derde plaats nemen ze Teuge E6 niet meer af!