2 - 1

SP Teuge 5

Mannen zaterdag, 5, 6e klasse 17

9 november 2013 14:30

Goedendag dan fans, daar zijn we weer. Zoals jullie gemerkt hebben zijn we even weg geweest met onze verslagen. Dit had een simpele reden…We wonnen!!! En om te zorgen dat de boys van Teuge 5 niet al te ver naast hun schoenen gingen lopen leek het ons verstandig om dit niet allemaal op te schrijven. Om jullie toch weer even op de hoogte te brengen hier de uitslagen: Teuge 5 – Go ahead Deventer 3 - 6-3 & CVS Apeldoorn 13 - Teuge 5 - 3-4. U ziet twee mooie winst partijen van het gezelligste team van Teuge.
Dan nu de wedstrijd van afgelopen zaterdag, Orderbos 3 uit. Het maakt niet uit welk team je treft als je naar orderbos gaat, het is altijd lastig. Maar goed nadat de week voor de wedstrijd alle kinderen en vaders in de regio gewaarschuwd waren dat ze de moeders binnen moesten houden omdat het vijfde weer on tour ging waren we klaar.

De woensdag voor de wedstrijd, waren er geen af berichten. Maar op de dag des wedstrijd bestond onze selectie uit 12 man, een aantal personen waar wij als Teuge 5 echt te weinig aan hebben. Dus voor de gene die zich aangesproken voelen, zorg voortaan dat jullie op tijd afberichten! ;).

Nu gaan we naar de wedstrijd.

We begonnen aan de aftrap, op een veld waar voor de wedstrijd 100 kuub zand op is gestrooid om het water tot zich te nemen.

Teuge begon goed en sterk en kreeg de eerste 10 minuten menig kans om vanaf de 30 meter lijn een schot op goal te plaatsen. Dit word een makkie dachten de meesten van ons. Helaas kreeg de scheids dit ook door en besloot maar om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Na ongeveer 23 minuten kwam Orderbos er knullig door en kwamen ze in onze 16 meter terecht, een tackel op de bal van Ferdinand werd door de scheidsrechter als penalty gezien. Maar hoe kon hij dat nou zien??? Hij stond op nog geen 3 meter afstand en zag toch ook duidelijk dat het geen penalty was. Toch besloot hij om een penalty toe te wijzen aan Orderbos. Vanaf dit moment wisten we dat het een zware pot werd, waarbij de scheidsrechter duidelijk zijn machtsposities ging gebruiken voor Orderbos. De penalty killer mocht optreden van Orderbos. Blijkbaar kunnen ze bij Orderbos voorin niet scoren, dus moest de keeper maar aantreden. Deze schoot hem overigens slecht maar doeltreffend in. 1-0 Orderbos. Even aanzetten en we wandelen er over heen was ons motto. Triest genoeg werd dit motto na het eerste duel tussen een groen en blauw shirt al aardig de grond in getrapt. Alle duels werden afgefloten en er werd direct een vrije trap gegeven voor Orderbos. Tot 5 minuten voor rust. Een speler van Orderbos maakte een overtreding, de scheids floot in eerste instantie niet, maar omdat ieder er al vanuit ging dat hij wel floot, besloot hij toch een vrije trap te geven aan Teuge 5 (dit was overigens de enige overtreding waar hij voor floot in de eerste helft). Op natuurlijk elk duel wat wij aangingen en wat afgefloten werd na. Hans legde aan voor de vrije trap, de positie was mooi genoeg om de bal in eens de zestien meter in te slingeren. Hier stond Pascal klaar om de bal binnen te knikken. Hoe pascal de bal raakte weten wij en hij zelf ook niet maar via de heup van de laatste man van Orderbos vloog de bal prachtig de kruising in 1-1. Met deze stand gingen wij de rust in.

Rust: In de rust werd zoals gebruikelijk de eerste helft geanalyseerd onder het genot van wat tabak, tevens werd de aan een sigaar hijsende scheids nog even gevraagd waar hij nou toch mee bezig was, dat we dit beter niet hadden konden doen bleek te tweede helft wel. Wel werd ons nog even moed ingesproken door de scheids die actief was op veld 1 van Orderbos, deze jonge scheids had de wedstrijd van ons tegen CSV gefloten en bleek een uitstekende scheids die ons zeker vaker mag fluiten.
Linkshalf Eddie werd met een liesblessure gewisseld voor de altijd flitsende Sebas Pol.
Een klein detail wat verderop in dit verslag duidelijk word, wij begonnen gelijk zo niet later aan de tweede helft dan de mannen op veld 1.

Tweede helft: Ondanks dat het bij ons en onze supporters duidelijk was dat we hier tegen 12 man moesten strijden gingen we toch weer met goede moed de wei in. We bleven proberen om weer in ons rustig opbouwende spel te komen wat ons de afgelopen twee wedstrijden de winst op had geleverd. Echter telkens als we in ons ritme leken te komen was daar weer dat fluitje, het logische gevolg daarvan was dat een aantal mannen van ons totaal uit de wedstrijd raakte van frustratie. Jeroen Mulder die een record tijd van 55 minuten voetbal neer had gezet kon echt niet meer en de mank lopende Eddie nam onder het motto “beter iets dan niets” toch zijn plek weer in. Even leek het er op dat wij op strijdlust dan toch deze wedstrijd naar ons toe konden trekken of op zijn minst het gelijkspel, tot het moment dat de nieuwe KVNB regel weer kwam. Pascal kwam in een eerlijk duel met zijn directe tegenstander, van beide zeiden werd er wat getrokken en geduwd en er ontstond een mooi duel op 40 meter van de goal. Echter toen Pascal aan de winnende hand leek vond de scheids het mooi en floot opnieuw af (dit keer zelfs tot verbazing van de spelers van Orderbos) Pascal reageerde gefrustreerd gooide de bal op de grond met de woorden “man waar ben je mee bezig” dit gaat natuurlijk alle perken te buiten lieve lezers en dus volgende er een gele kaart. Door de nieuwe regel moest Pascal 10 minuten het veld verlaten. Waar de scheids al op hoopte gebeurde deze tien minuten, een lange bal van Orderbos en slecht uitverdedigen van Teuge resulteerde in een goal van de A junior van Orderbos 2-1. Nog één keer rukten wij aan en een spannende slotfase leek aan te breken, kansen kwamen voor Teuge en een mooi schouwspel ontstond. Echter ook dit kon de scheids niet bekoren en na 85 minuten vond de beste man het mooi geweest en floot af. En let op, op veld 1 werd natuurlijk nog rustig door gebald. De scheids hier op wijzen had geen zin, die was te druk met het wegsturen van alle zwerfhonden in de buurt die op de vele fluitjes af gekomen waren.
Het is jammer dat dit zo moet gaan maar wij zijn er van overtuigd dat wij met een complete selectie dit team en deze scheids hadden opgerold. Thuis vreten we ze dus op!!!!

Aanstaande zaterdag spelen wij thuis tegen eenzame koploper in onze competitie Groen-Wit. Elke aanmoediging is dus welkom!! We zien jullie zaterdag 14.30 uur op veld 1!!!