82'
85'

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 14

2 november 2013 15:00

Op het ietwat ongewone tijdstip van drie uur werd de bal voor het eerst in beweging gebracht door twee spelers van Victoria Boys. Op dat moment de te kloppen ploeg in de 5e klasse 14. Zij waren de trotse koploper met 10 punten uit 5 duels. Dit met een doelsaldo waaruit bleek dat zij het net zeer makkelijk vinden (16 goals voor), maar ze ook redelijk makkelijk incasseren (12 tegen). En het zou weer een doelpuntrijke wedstrijd worden….

Teuge begon, bijna traditioneel, slecht aan de wedstrijd. Ate werd binnen 10 minuten al veel meer getest dan hem lief was. Toen de eerste storm ging liggen, kwam de wedstrijd volledig in evenwicht. Beide ploegden creëerden af en toe een kansje, maar echt sprankelen deed het nog niet. De scheidsrechter van dienst besloot dat het tijd werd om de hatelijke nul van het bord te halen. Hij liet grensrechter Klaassen jr. staan terwijl deze toch volledig terecht zijn vlag opstak om buitenspel aan te geven. De leidsman besliste anders en liet vanaf de middenstip doorgaan. Deze kans was wel besteed aan de twee aanvallers van de thuisploeg: 1-0. Misschien wel een terechte ruststand wanneer we alle kansen op een rij zetten, maar de manier waarop deed de thee slecht smaken. Verder floot de scheids overigens een uitstekende pot.

Na de rust zou het vuurwerk pas echt losbarsten!  De doelpunten vlogen er uit alle hoeken en standen in. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander. De pareltjes van Teuge kant kwamen op naam van Harry Aalpoel en Albert van den Hoek. Harry maakte de belangrijke aansluitingstreffer: 2-1. Direct na rust werd er namelijk nog slechter begonnen dan in de 1e helft, want binnen een minuut was het 2-0 geworden. Harry schoot de bal van 25 meter met een hoge boog over de flink uit de kluiten gewassen keeper van de Apeldoorners.

Rudi Spijkerbosch bracht de stand op 3-2 (de tegentreffer was een pracht van een tegendraadse kopbal die via de binnenkant van de paal binnensloeg) na een vlotte combinatie door het hart van de verdediging. In de eerste helft had hij nog verwoestend op de paal geschoten. Ditmaal liet hij de doelman kansloos met een bekeken balletje met de rechtervoet. Even later werd het zelfs 3-3 door de mooiste goal van de middag. Albert van den Hoek joeg de bal kiezelhard onderkant lat in de winkelhaak van een meter of 25. “Eigenlijk raakte ik ‘m verkeerd” was zijn commentaar.

Daarna diende er zich een zeer spannende slotfase aan. Teuge 4 had de hele wedstrijd aan de voet van de berg Olympus gestaan en het leek er op alsof het team deze middag zijn meerdere moest bekennen in deze berg. Maar dat was buiten Stefan Linthorst gerekend. Hij leek de winnende goal te maken toen hij alert reageerde op een steekbal en droog de 3-4 tegen de touwen knalde. De berg Olympus leek bedwongen met nog slechts een paar minuten speeltijd op de klok. Leek….want Victoria Boys maakte helaas nog gelijk. De aanvoerder meldde zich persoonlijk voorin en deed wat een echte aanvoerder hoort te doen, het goede voorbeeld geven. Na een paar keer kappen legde hij aan voor een schot met zijn linker en de bal verdween (doordat hij achterover viel van vermoeidheid) in de kruising. Een passend slot voor een boeiend voetbalgevecht. Terechte puntendeling in onze ogen.

Volgende week thuis om half 3 tegen Groen Wit. Dus mocht u komen aanmoedigen…we spelen in de reservetenues. Moedig dus voor een keer de andere kleur aan :-)