FC Zutphen F6

3 - 5

SP Teuge JO9-6G

12 oktober 2013 9:00

Vandaag, 12 oktober, stond voor ons de wedstrijd tegen Wissel op het programma. Helaas besloot Wissel deze week hun team terug te trekken uit de competitie. Gelukkig lukte het de wedstrijdsecretaris een oefenwedstrijd te regelen met Zutphen F6. Uit een snelle controle van Stefan bleek dat zij, net als ons team, in de 5e klasse spelen. Ze staan bovenaan. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. Ondanks de regen op vrijdag en enige discussie met een ouder of het dan wel door kon gaan (natuurlijk, die bikkels van ons laten zich niet afschrikken door een beetje water. De wasmachine na de wedstrijd overigens wel:-))gingen we vol goede moed naar Zutphen.
De eerste helft Wout op goal en Tijmen als aanvoerder. Dat het een zware wedstrijd ging worden bleek al na 2 minuten. Teuge rommelde wat voor de goal, de aanvoerder van Zutphen ontving de bal, kapte onze keeper keurig uit en maakte zo de 1-0. De F6 liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. Ze streden voor iedere bal en probeerden de aansluitingstreffer te maken. Hierdoor leek het af en toe wel een beetje op het welbekende 'kluitjesvoetbal'. Dit kwam voornamelijk omdat de beide teams echt gelijk op gingen in deze wedstrijd. Wel probeerden onze spelers in die drukte toch de bal naar elkaar over te spelen. Dat is toch heel knap in de vijfde wedstrijd in de F! Kyran liep zich slim vrij, kreeg de bal en kon op de keeper af. Helaas wist hij deze kans niet te verzilveren. Net voor het einde van de eerste helft wisten we toch gelijk te maken. Een corner van Tije werd op waarde geschat door een speler van Zutphen. Met een listige kopbal verschalkte hij zijn eigen doelman. 1-1 bij rust. Een terechte stand.
In de rust een wisseling van keeper, Tije voor Wout en een nieuwe aanvoerder, Lammert voor Tijmen. Dit gaf het team nieuwe energie. Ze speelden een hele goede tweede helft. De jongens speelden wat meer uit elkaar en Zutphen had heel veel moeite om de F6 bij te benen. Een afstandsschot van Leroy wist de keeper van Zutphen nog te pareren, maar hij was kansloos op een slim in de hoek geplaatste bal van Joris. Na een hele mooie aanval overigens, 1-2. Daarna weer een corner. Even was onduidelijk of het een doelpunt was, maar Wout maakte met een hard schot aan deze onzekerheid een eind, 1-3. Daarna verloren we even de concentratie. Tije stond even op het verkeerde been, Leroy voorkwam met een sliding dat Zutphen scoorde. De bal kwam echter bij een speler van Zutphen terecht die deze kans keurig benutte, 2-3. Snel daarna scoorde Zutphen uit een mooie aanval de 3-3. Toch bleven de jongens strijden voor een goed resultaat. Met een snoeihard afstandsschot scoorde Tijmen de 3-4. Echt een schitterende goal. De strijd was nu wel gestreden. Teuge creëerde steeds meer kansen en uit een daarvan scoorde Leroy 3-5. Daarna nog een hele mooie aanval waarbij Kyran een voorzet teruglegde op Lammert. Lammert gleed helaas net uit om de bal te kunnen schieten. Einduitslag 3-5.
Hiermee was het in ieder geval voor Tije nog niet afgelopen. In de afsluitende penaltyreeks onderscheidde hij zich door heel veel strafschoppen van Zutphen te stoppen. Daardoor wonnen we ook deze serie met 4-6.
Volgende week speelt Teuge F6 thuis tegen Colmschate.