SP Teuge JO9-5G

F-pupillen zaterdag, F5, 5e klasse 20

5 oktober 2013 8:45

Teuge F5 goed op weg!

Vandaag heeft de F5 hun vierde competitiewedstrijd gespeeldtegen VVOP (Voorthuizen). Deze wedstrijd was bijzonder, en niet alleen omdat we allemaal erg vroeg uit de veren moesten. We zijn namelijk gestart met positievoetbal!

Deze wedstrijd hadden we een voorhoede met Julian, Ralph, Bram en Lars. De voorhoede had de opdracht om als snelle sluipende 'leeuwen' door de linie van de tegenstanders heen te sluipen en te scoren. De achterhoede bestond uit Lenno, Leon, Thomas en Daan. Ze moesten als een 'muur' zijn en geen ballen doorlaten naar het goal. En in het goal hadden we Joran in de eerste helft als keeper en Matthijs in de tweede helft. Als de bal door de muur van de achterhoede heenbreekt, hadden Joran en Matthijs de opdracht om als enige man/held nog de bal tegen te houden. Kortom iedereen had een belangrijke rol: leeuw, muur of held zijn. De kinderen begrepen wat de bedoeling was en hadden er zin in!

De tegenpartij ha
d er echter ook zin in en begon in de eerste helft al direct op onze 'muur' in te breken. De mannen in de achterhoede hadden een zware klus en hebben laten zien dat ze stevig hun mannetje staan. Een paar keer kwam de tegenpartij langs de muur en moest de keeper in actie komen. De keeper heeft aardig wat ballen uit het goal weten te houden, maar in de rust stond het toch 1-0 voor Voorthuizen. In de tweede helft kwamen de leeuwen in de voorhoede al wat vaker tot het goalvan de tegenpartij en dat leidde bijna tot een paar mooie goals! Echter dat gaf ook weer wat ruimte aan de tegenpartij om bij ons goal te komen.  De achterhoede en de keeper hebben alles gegeven in de strijd en hebben weer heel wat aanvallen weten af te wenden. Wat was dat mooi om te zien! De stand is uiteindelijk 3-0 voor Voorthuizen geworden.

Bij de penalty's hebben we laten zien dat we niet opgeven en hebben heel wat mooie goals gemaakt. We hebben dan wel verloren, maar we verlieten met opgeheven hoofd Voorthuizen. Want de eerste wedstrijd met positiespel was een succes! De tegenpartij was beter, maar we hebben met de leeuwen, de muur en de helden in het goal ervoor gezorgd dat de hele wedstrijd heel spannend was en we maar een paar goals tegen hebben gehad. Dat beloofd wat voor de komende periode; Teuge F5 is goed op weg!