82'
Assist: Bas Wielart

Mannen Zaterdag reserve, 4, 6e klasse 18

16 maart 2013 14:30

19 maart - Met nog maar een paar minuten op de klok van scheidsrechter Baumgartner mocht de buitenspeler van SEH aanleggen voor zijn mogelijke moment van glorie. De gasten uit Heerde hadden zojuist volledig terecht een strafschop toegewezen gekregen. De druk van het moeten scoren rustte volledig op de schouders van deze jongeman. Hij legde de bal neer, nam gedecideerd zijn aanloop van enkele passen en schoot de penalty....

Teuge 4 was in de eerste 20 minuten goed, erg goed zelfs. SEH kwam er niet aan te pas en de kansen dienden zich dan ook al snel aan. Het benutten van kansen is een moeilijke aangelegenheid, dat werd deze middag maar weer eens bewezen. Na een pass van Michiel Brouwer kon Ruben de Graaf oog in oog komen met de atletische doelman van SEH. Ruben faalde niet en maakte zijn eerste treffer na zijn combeack: 1-0.

Daarna werd SEH op de counter ook af en toe gevaarlijk. Teuge moest wat meer achteruit. Net voor rust werd er geprofiteerd van mistasten op de rechterflank: 1-1. In de rust maar liefst 5 (!!) verse krachten er in. Arend Jan kon zelfs niet invallen vanwege een te grote opkomst (wat een teamspirit AJ). Dit wierp binnen 3 minuutjes zijn vruchten af. Peter Kievit plaatste de bal binnenkantje voet op het voorhoofd van Bas Wielart en hij maakte alweer een kopgoal: 2-1.

Het leek er op dat Teuge er op en er over zou gaan. Maar dat was wellicht iets te makkelijk gedacht. Na gevaarlijk spel van Ed Overvelde op de middenlijn was de organisatie achterin even weg. De vrije trap werd snel genomen en de linksbuiten ging alleen op Ate Postma af. Die was helaas kansloos: 2-2. Dat Ate de wedstrijd uit mocht spelen was een klein wonder. Niet veel later haalde hij een doorgebroken speler neer buiten de '16'. De scheidsrechter maakte zijn enige foutje van de middag door hem geen (rode?) kaart te geven. SEH voelde zich tekort gedaan met enkel een vrije trap. Deze was een prooi voor Ate.

Berdy de Graaf maakte niet heel veel later de 3-2 voor Teuge 4! De bal kwam een klein beetje gelukkig voor zijn gouden rechtervoetje. Hij bedacht zich geen moment en haalde droog uit en de bal verdween tegen het net. Daarna volgde een zinderende slotfase....

De penalty waar eerder al aan gerefereerd werd, moest worden genomen. Harry Aalpoel wilde Erwin van Oorspronk aanspelen net voor het eigen strafschopgebied. Hij was hier niet op bedacht, of stond parachutes te tellen, en was te laat om in te grijpen. Bas W. deed dit wel...met een strafschop tot gevolg. Gelukkig voor iedereen die hoopt dat Teuge 4 de platte wagen op mag straks in april/mei, schoot de maker van de 1-1 de bal naasthet doel. Bij het nemen van de penalty gleed zijn standbeen weg, waardoor hij plat op zijn achterwerk in de Teugse klei landde. Niet veel later klonken de verlossende 3 fluitjes als teken dat de wedstrijd afgelopen was. Teuge behaalde een krappe, maar toch verdiende zege. Volgende week ZVV thuis....makkie.

Wilt u ons ook aan het doelsaldo zien werken? Kom dan om 14.30 uur naar de Dulmer. Neemt u een telraam en een notitieblok mee?