Thuiswedstrijd tegen koploper Hoevelaken

9 oktober 2013 21:45

Komende zaterdag krijgt Teuge de huidige koploper van de 3e klasse B op bezoek.
Hoevelaken deelt de 1e plaats met Zeewolde. Beide ploegen behaalden tot nu toe 13 punten uit 5 wedstrijden. Teuge bezet momenteel de 12e plaats met 3 punten.

Hoevelaken speelde vorige week een thuiswedstrijd tegen DSV'61 en wist na een gelijke ruststand (2-2), in de tweede helft het winnende doelpunt te maken.
Hiermee staat het aantal 3-punters voor Hoevelaken al op vier en is het momenteel de beste ploeg van de competitie.

Vorige week speelde Teuge een uitwedstrijd tegen Elspeet en hoopte hier de eerste overwinning te gaan halen. Teuge begon echter zwak aan de wedstrijd en kwam op een ongelukkige manier op een 1-0 achterstand. Het werd even later zelfs 2-0 doordat de snelle rechtsbuiten van Elspeet vanaf eigen helft een enorme sprint trok en in het 16-metergebied hard uithaalde.
In de rust wist Teuge zich te herpakken en de tweede helft gaf dan ook een totaal ander beeld. Het was Teuge dat de duels won en het spel bepaalde. Dit leidde uiteindelijk tot de aansluitingstreffer van Jordy Kamphorst. Hierna bleef Teuge hard werken en probeerde het middels opportunistisch spel de gelijkmaker op het scorebord te brengen. En die viel, 10 minuten voor tijd maakte Erik Prins met het hoofd gelijk.
De getoonde veerkracht is positief, maar door een zwakke eerste veld maakt Teuge het zichzelf onnodig moeilijk. Dit zal voortaan echt anders moeten. Zeker tegen koploper Hoevelaken.

Voor de laatste thuiswedstrijd van Teuge tegen Hoevelaken in competitieverband moeten we terug naar 22 september 2007. Na 90 minuten stond toen 1-1 op het scorebord. De doelpuntenmaker van Teugse kant was Dennis van Arendonk.

Twee weken geleden wist Teuge, de medekoploper Zeewolde de eerste verliespunten toe te brengen. Kan Teuge ook Hoevelaken van het scoren behouden? Na drie gelijke spelen wordt het tijd voor de eerste overwinning.

Uw steun als 12e man kunnen we daarbij goed gebruiken. We zien u graag zaterdag op "De Dulmer".

De wedstrijd tussen Sportclub Teuge 1 en Hoevelaken 1 begint zaterdag om 15:00 uur ons eigen sportpark, onder leiding van scheidsrechter W. Weuring.

Bekijk hier de wedstrijdstatistieken en de competitiestatistieken van beide ploegen.