Bos schrijft ultiem kampioenscenario Teuge

6 april 2013 23:45

Teuge is zaterdag door een 0-1 overwinning op Haarlo kampioen van de vierde klasse E geworden. De ploeg was zeker de eerste helft oppermachtig maar miste kans op kans waardoor de winnende treffer in blessuretijd zowel opluchting als vreugde opleverde.

De moedeloosheid droop in de slotfase van de Teugenaren af. Er stond nog een aantal minuten op de klok maar de sterke verdediger Frank van Lohuijzen schakelde niet meer om, aanvoerder Bart Prins zocht vaak een te moeilijke oplossing en Laurens Pas zakte vanuit de spits – waar hij kans op kans miste – terug naar het middenveld.

Teuge creëerde de gehele wedstrijd zestien kansen (!) maar vond even zo vaak de uitblinkende Haarlo-doelman Kevin Hoenink op de weg. De blijdschap was dan ook enorm toen in de blessuretijd de winnende treffer alsnog viel. Een vrije trap van Erik Hendriks leek veel te lang onderweg te zijn maar verraste doelman Hoenink zó dat Pieter Bart Bos de bal van dichtbij tegen de touwen kon werken.

De fysiek sterke rechtsback schreef met zijn treffer het ultieme kampioensscenario. Eén minuut na rust miste hij nog een strafschop. ,,Ik wist wat er allemaal op ons stond te wachten”, zag Bos de rondrit op de platte wagen en de geplande feestavond op dat moment aan zijn neus voorbij gaan. ,,Dat maakte het extra zuur. Ik schiet meestal in dezelfde hoek, maar de keeper zat er goed bij.” Hoewel zijn postuur het niet zou verraden dook doelman Hoenink de bal katachtig uit zijn doel. ,,Ik zag hem op het laatste moment naar rechts kijken, dus besloot ik daar heen te duiken”, legde hij met zijn handschoenen onder zijn rechteroksel uit. ,,Maar verder is het gewoon geluk hoor.”

Tien meter verderop kreeg Teuge-trainer Marcel Vink niet de kans op te drogen na de champagnedouche die hij na het laatste fluitsignaal moest incasseren. Luidkeels zingend namen zijn spelers hem op de schouders en daarbij liep matchwinner Bos zelfs nog een kleine hoofdwond op. ,,Ik kreeg een champagnefles tegen mijn hoofd”, wees hij met een grote glimlach naar het bloed bij zijn haargrens. Hoewel uit het oogstrelende veldspel niet bleek dat Teuge last had van de druk, zocht Bos hierin wel een oorzaak voor het moeizame scoreverloop. ,,De druk zat er flink op. Normaal gesproken moet je in de rust al ruim voorstaan. Nu duurde dat te lang en worden we ongeduldig. Daardoor maken we in de slotfase zelfs nog enkele foutjes.”

Haarlo; Kevin Hoenink; Van Loosen, Klumper, Willems, Memelink; Bart Radstake, Markink, Damveld (83. Elschot); Verhoeven, Lappenschaar (53. Bargerbos), Van den Dobbelsteen (70. Gijs Radstake)

Teuge; Veldwijk; Bos, Linthorst, Van Doorn, Van Lohuijzen; Berend Pas, Kamphorst, Van Strien (83. Wientjes), Hendriks; Laurens Pas, Prins

4E:

Haarlo- Teuge 0-1 (0-0). 90+1 Pieter Bart Bos 0-1. Bijzonderheid: 47. Pieter Bart Bos (Teuge) mist strafschop. Teuge door overwinning kampioen.

Bron: De Stentor