Teuge 1 terug naar de 4e Klasse

7 mei 2012 11:00

Afgelopen zaterdag is het 1e elftal gedegradeerd naar de 4e Klasse. In en tegen Denekamp werd nog wel knap met 1-2 gewonnen, maar doordat BZSV de Blauwwitters ook hun wedstrijd wonnen tegen Blauw Wit, is degradatie een feit.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de zaken duidelijk. Er moest gewonnen worden bij Denekamp en de Blauwwitters mochten niet winnen van Blauw Wit.

Na een minuut stilte, voor het overlijden van de vader van Pieter Bart Bos, begon Teuge fel en scherp aan de wedstrijd. Denekamp kwam snel onder druk en de eerste kansen kwamen snel voor Teuge, echter hadden Gouke, Erik Prins en Jordy het vizier nog niet op scherp. Na een half uur kwam dan toch de beloning, waarbij Jordy een prachtige aanval afrondde met een bekeken schot in de onderhoek. Bij rust 1-0 voor en bij de andere wedstrijd was het nog steeds 0-0, dus aan de veilige kant.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, maar in de loop van de wedstrijd vloeiden de krachten wat weg en kwam Denekamp terug in de wedstrijd, zonder echte uitgespeelde kansen te creëren. Toch kwam de 1-1 er door een doelpunt uit een corner. Er ging een overtreding aan vooraf aan Jasper, maar dit werd niet gezien door de scheidsrechter.

Ondertussen kwam het bericht bij de Blauwwitters vandaan dat zij met 1-0 voorstonden.

Teuge stroopte ondertussen nogmaals de mouwen op en 5 minuten voor tijd kwam de verdiende overwinning tot stand door een mooie goal van Gouke. Daarna was het aan de telefoon wachten of de gelijkmaker nog viel bij de Blauwwitters, maar deze viel niet.

De teleurstelling was groot na de wedstrijd. Door de groei die het 1e elftal het vorige seizoen gemaakt heeft, was de verwachting voor dit seizoen dan ook dat wij dit seizoen weer een aantal plekken konden winnen in de stand.

Echter in de eerste fase van de competitie waren er veel bepalende spelers geblesseerd, waardoor wij voor de winterstop veel punten hebben laten liggen. Richting de winterstop kwamen een aantal spelers weer terug van blessures, wat direct invloed had op het spel.

Na de winterstop werd het spel steeds beter en kwamen de punten langzaam weer binnen.

Alleen werd het goede spel niet altijd omgezet in punten. Er zijn meerdere wedstrijden geweest, waarbij Teuge de betere ploeg was, maar waar wij ons niet beloonde in punten.

Dus volgend jaar weer in de 4e Klasse. Deze klasse gaan wij in met zo goed als dezelfde selectie en trainersstaf als afgelopen jaar. Een selectie en trainersstaf die er alles aangedaan hebben en met de juiste instelling geprobeerd hebben dit seizoen goed af te sluiten.

Hoewel het altijd lastig is om uit een 4e Klasse terug te komen, zal met deze groep en instelling getracht worden om volgend seizoen bovenin mee te draaien voor de prijzen.

In welke 4e Klasse wij volgend seizoen spelen is nog niet bekend. Wij hopen dat de vele supporters die het 1e elftal hebben ondersteund ook volgend seizoen weer aanwezig zullen zijn. Gezien het feit dat wij de tegenstanders in ieder geval dichter bij hebben, wordt het ook aantrekkelijker om de uitwedstrijden te bezoeken.

Iedereen bedankt voor het afgelopen seizoen.