Sponsors

Wat mag wel en niet voor spelers ouder dan 27 jaar

25 mei 2021 20:00


De laatste dagen krijgen Sportclub Teuge veel vragen over wat de richtlijnen zijn m.b.t. wat wel en niet mag voor spelers en speelsters ouder dan 27 jaar. Via dit bericht wil Sportclub Teuge duidelijkheid verschaffen naar haar leden.

Sportclub Teuge heeft tijdens de corona-periode altijd de richtlijnen van het RIVM gevolgd en zal dat in dit geval ook weer doen. Richtlijn vanuit het RIVM is dat er weer gesport (gevoetbald) mag worden in groepen tot maximaal 30 personen, waarbij voor personen ouder dan 27 jaar de 1,5 meter regel nog steeds van kracht is.

Iedereen snapt dat met het lekker spelen van een partijtje voetbal de 1,5 meter regel in de praktijk niet uitvoerbaar is. Daarbij wordt het voor Sportclub heel erg lastig om de 1,5m richtlijn tijdens de partijen te handhaven en te controleren.

Wij weten dat voor personen ouder dan 27 jaar de wens heel groot is om weer lekker een potje te voetballen na een hele lange periode, maar de huidige richtlijnen zijn lastig uitvoerbaar en te handhaven. Daarom heeft Sportclub Teuge ook besloten om, zolang de huidige richtlijnen gelden, spelers en speelsters ouder dan 27 jaar nog geen partij te laten spelen.

Wij hopen dat de versoepelingen zich snel doorzetten, zodat het voor iedereen weer mogelijk is om in groepsverband te voetballen, zoals wij dat altijd gewend zijn geweest.

Wij danken iedereen voor het begrip in deze.

 

Bestuur Sportclub Teuge

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!