Sponsors

24/4/21: JO13-1 – JO14-1 - Een pittig partijtje

30 april 2021 18:15


Onder een waterig lentezonnetje mochten de spelers JO13-1 en JO14-1 in een onderling duel weer eens laten zien dat ze de afgelopen Corona-maanden niet hebben stilgestaan. Met een beetje improviseren in de teamsamenstelling stonden er 22 spelers op het veld.

Bij JO13-1 ontbraken Cas (aanwezig als toeschouwer!), Milan, Rens en Siemen. Gastspelers Jayden en Thomas uit de JO12-1 mochten direct na hun eigen wedstrijd ook bij ons hun voetbalkunsten vertonen. Bij JO14-1 stond Beau onder de lat en maakten enkele big-boys uit de JO15 hun opwachting.

JO13-JO14-1.png

Al snel werd duidelijk dat op het echte gras van veld 3 ook echt werd gevoetbald. Stevig, fel, de nodige opgekropte Corona-energie kwam er vanaf minuut één uit. Het fysieke geweld overdonderde JO13-1 in de openingsfase, JO14-1 was duidelijk de betere. Het duurde tot minuut 10 voordat de jongere Teuge-telgen de bal op de helft van de tegenstander kregen. Daarvoor had Thom al het nodige werk verricht om zijn doel schoon te houden, daarin slagend mede door de steun van de alerte verdedigers Tim, Tristan en Merten. ‘Kantelen bij balbezit van de tegenstander, het veld groot maken bij eigen balbezit’, zo had JO13 coach Rick vooraf meegegeven. Dit kwam er maar moeilijk uit, het lag geenszins aan de instelling maar de druk van de grote groene spelers. 

JO13-JO14-2.png

In het tweede deel van het eerste bedrijf leidde de wederzijdse strijdlust tot ongewenst natrap- en duw-werk. Met zelfs kaarten spelers van JO14-1 tot gevolg. Aan de kant van JO13-1 kwam de behendige Niels goed weg, terecht viel hem een stevige waarschuwing vanaf de zijlijn ten deel. Gelukkig werden de gemoederen gesust door de coaches, passend bij een oefenpotje.

JO13-JO14-3.png

Tijdens de rust, met de brilstand op het virtuele scorebord, complimenteerden Victor en Rick hun spelers voor de inzet en het getoonde vechtvoetbal. ‘Houd dit vast en de kansen komen vanzelf!’ Een voorspellend vooruitzicht, al snel in de tweede helft was een kentering zichtbaar. In de 7e en 14e minuut waren het Thijs respectievelijk Leah die, na flitsende combinaties van achteruit én de zo graag geziene kruis-passes van de beide Jaydens 😉, opdoemden voor de goal van Beau. De talentvolle keeper zag de inzet van Thijs naast gaan en onthield Leah van scoren door daadkrachtig uit te komen en de bal weg te tikken. De mooiste aanval van JO13-1 werd ingeleid door Sander die na een mooie 1-2 met Thomas de aan de zijlijn vrijstaande Wessel bereikte, die op zijn beurt Lex inspeelde in. De beweeglijke duivel draaide weg bij zijn tegenstander en bediende met een gemeten steekpass binnendoor Thijs, die zomaar 1-op-1 tegenover Beau stond en dicht bij de openingstreffer was. Een oneffenheid in het veld, dat hoort er bij, gaf de bal een rare stuit, de kans om zeep helpend.

JO13-JO14-4.png

Tja, en zoals een oude voetbalwet zegt: scoor je zelf niet, dan krijg je een goal om de oren. En zo geschiedde. Een bal vanaf de zijkant stuiterde onfortuinlijk over onze verdediging, Thom was kansloos op het schot van dichtbij. Er was weinig tijd voor de misschien wel de verdiende gelijkmaker.

JO13-JO14-5.png

Rick complimenteerde de JO13-1 spelers voor hun uitstekende mentaliteit. Terecht. Ook dit potje belooft veel voor de regio-competitie. Hoeveel zin hebben we weer in een echte partij!?! Duimen dat deze de kleine competitie nu ook echt doorgaat.

Jeroen Willemsen – begeleider JO13-1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!