Sp. Teuge als leerbedrijf - Sportclub Teuge

Sponsors

Sp. Teuge als leerbedrijf

Het is mogelijk Sportclub Teuge te gebruiken als leerbedrijf voor je maatschappelijke stage (MaS). 

Het doel van de maatschappelijke stage is dat jongeren iets voor een ander doen en op deze manier kennismaken met de samenleving. Leerlingen komen in aanraking met groepen uit de samenleving met wie zij, normaal gesproken, weinig omgaan. Door de MaS ervaren leerlingen hoe het is om verantwoordelijkheid te nemen voor een ander. Kortom, zij zetten zich vrijwillig in voor anderen, hun omgeving en onze vereniging!

De MaS is sinds het schooljaar 2011-2012 verplicht voor alle leerlingen die in dat schooljaar naar het voortgezet onderwijs toe gaan. De MaS is dan een vast onderdeel van de opleiding, een soort vak. Het aantal uren en de exacte dagen is afhankelijk van je taak en invulling wordt in overleg bepaald met de coördinator. Wanneer je een project wil gaan invullen zal dit vast staan in het jaarprogramma van de school. Hiervoor moet je goed opletten of dat mogelijk is bij onze sportclub qua uren invulling.


In overleg is er veel mogelijk bij sportclub Teuge, enkele voorbeelden:

• Assisteren tijdens trainingen
• Het volgen en in de praktijk brengen van een scheidsrechterscursus
• Assisteren bij verschillende instuif-/toernooi- of kampdagen
• Assisteren als kantinehulp
• Assisteren bij de redactie: zoals interviewen, artikel schrijven, fotograferen
• Assisteren bij de medische staf: zoals verzorging, bandageren
• Assisteren bij het veldonderhoud
• En nog veel meer mogelijkheden in overleg en eigen inbreng

Voor vragen en/of informatie over een maatschappelijk stage bij sportclub Teuge kan je een mail sturen aan: info@sp-teuge.nl.

Inschrijven of aanmelden gaat voor de leerlingen die in Apeldoorn naar de middelbare school gaan kunnen zich via de website www.apeldoornpaktaan.nl. Leerlingen, die in de gemeente Voorst naar school gaan, kunnen zich aanmelden op de website www.mensenwelzijn.nl/.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!