SP Teuge 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 4e klasse E

13 oktober 2012 14:30

Munster, M. van

Zaterdag werd er aangetreden tegen Sportclub Eefde. Naast een sportclub bevindt zich nabij Eefde een heuse kartbaan, en kan het dorp gebruikt worden als startpunt voor prachtige lange wandelingen door de Achterhoek. Deze nummer vier van de ranglijst had eerder al van nummer twee en concurrent SVDW uit Doetinchem gewonnen. Misschien wel hierdoor, was de spanning onder de Teugse supporters voor de wedstrijd voelbaar en hadden sommigen het zelfs over een “extreem lastige uitwedstrijd bij een erkende reuzendoder”. Achteraf kunnen we zeggen dat het meeviel, maar dat het vooral in de eerste helft niet gemakkelijk ging: 1-4 is het resultaat van deze middag.

De selectie begon scherp aan de warming-up op het prachtige hoofdveld in Eefde. Er werd “mooi gelopen” op de strakke mat en zelfs het regenachtige weer kon het enthousiasme bij de selectie niet onderdrukken. Een tegenvaller was het bericht dat er overgeschakeld zou worden naar het (ook mooie) kunstgras veld van Eefde. De op advies van de technische staf massaal ingeslagen “pinnen” konden op dat veld helaas niet getest worden. Uiteindelijk werd het zelfs droog, zodat de wedstrijd onder ideale omstandigheden gestart werd. Ook hier was het goed te zien dat er vanuit Teuge weer de nodige supporters aanwezig waren. Hoewel Eefde geen groot dorp is, had ook een aanzienlijk deel van de ruim 4000 inwoners de tocht naar de sportvelden gemaakt. Gezellig druk dus langs de lijn!

Teuge begon voortvarend en had vanaf het eerste fluitsignaal de overhand. Eefde gaf tot de middenlijn weinig druk, waardoor het voor Teuge lastig was in de drukte op de helft van Eefde tot uitgespeelde kansen te komen. Eefde kwam op wat vrije trappen na, geforceerd door de bonkige en kopsterke spits, niet tot kansen. Gelukkig voor Teuge, brak een speler van Eefde de wedstrijd ongewild los in de 17e minuut. Een corner van Erik Hendriks werd in de zestien omhoog gekopt en daalde daarna af richting een verdediger van Eefde, die zich op de doellijn bevond. Tot ieders verbazing kopte deze speler de bal niet terug het veld in, maar recht omhoog in zijn eigen doel. De voorsprong was er. Vlak daarna kreeg Berend Pas een goede mogelijkheid de wedstrijd direct te beslissen, maar hij schoot hard over. Eefde was nog niet gevaarlijk geweest, maar kreeg na een klein half uur spelen een vrije trap aan de zijkant van het veld. Deze vrije trap werd strak genomen en belande zomaar op het hoofd van een Eefdenaar, die van dichtbij voor de gelijkmaker aantekende. Een domper voor Teuge, maar het overwicht in het veld bleef. Vlak voor rust legde Teuge een vloeiende aanval op de mat die door Ron Wijngaards in het open doel geschoten had kunnen worden. Helaas miste zijn schot scherpte, waardoor de bal langs de verkeerde kant van de paal achter liep.

Dit was de eerste wedstrijd van dit seizoen waar Teuge zonder voorsprong de rust in ging. Desondanks benadrukte trainer Marcel Vink, die speciaal voor deze wedstrijd zijn weekendje weg met vrouw en kinderen had onderbroken, dat er nog volop mogelijkheden zouden komen. Dit bleek direct in de tweede helft, toen Erik ‘El Aeroplano’ Prins in de 48e minuut de 1-2 binnen schoot na een lange solo van Lars Linthorst. El Aeroplano maakte zijn naam nogmaals waar in de 70e minuut. Een strakke corner was onderweg naar de eerste paal. Verdediger Frank van Lohuizen volgde gespannen de baan van de bal, en riep ineens met grote overtuiging: “Jaahaaa!! Hangen!!!” Menig supporter keek verrast om naar de verdediger die rond de middenlijn nog even door zijn warrige haardos streek. Erik Prins was op dat moment nog nergens te bekennen, maar liet zich niet afleiden door deze kreet. In een mum van tijd bevond hij zich ook bij de eerste paal waar hij de 1-3 binnen kopte. Ook Jordy Kamphorst, die zich op de Teugse topscorerslijst vlak achter Erik Prins bevindt, kon nog een doelpunt optellen bij zijn totaal nadat hij de 1-4 had gemaakt.

Na afloop kan er geconcludeerd worden dat een vooraf als ‘lastig’ bestempelde uitwedstrijd wederom met goed gevolg is afgesloten. Vooral in de tweede helft hield Teuge het tempo erg hoog en was het positiespel mooi om te zien. Een geluk voor Teuge was dat de jonge en goed leidende scheidsrechter Lars niet van het veld stuurde aan het einde van de wedstrijd. Hoewel Lars hovenier is, en dus bepaald geen slager, kooivechter of boomchirurg, had hij geluk dat hij geel kreeg bij zijn vliegende tackle. Desondanks dus een prima wedstrijd, waarmee de eerste periode bijna afgesloten is. Met nog 1 wedstrijd te gaan in deze periode, is de eerste periodetitel al officieus binnen. Komend weekend wordt er niet gespeeld vanwege het geplande beker/inhaal programma. Zowel voor spelers als supporters dus mooi de tijd om even weg te gaan of om, zoals een legendarisch oud-trainer van Teuge eens zei, “lekker met het vrouwtje schoentjes te kijken in de stad”. Wat u ook doet, hopelijk zien we u op 27 oktober wanneer we in de thuiswedstrijd tegen Haarlo Sp. ook officieel periodekampioen kunnen worden.