Mannen Zaterdag standaard, 1, 4e klasse E

1 september 2012 14:30

Schippers, W.

Na een wisselvallige voorbereiding stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma.

Tegen de oudste club van het oosten PW (Prinses Wilhelmina) 1885 werd een zeer ruime overwinning behaald 0-8.

In de 4e Klasse E zitten voor Sp. Teuge een flink aantal clubs die onbekend zijn voor Teuge, of waar voor een lange periode niet tegen gespeeld is.

Lastig was het dus ook om in te schatten wat PW 1885 voor tegenstander zou zijn.

Sp. Teuge ging dus van eigen kracht uit en zette vanaf de eerste minuut druk op de tegenstander. Dit resulteerde al snel in een aantal goede mogelijkheden en in de 8e minuut was het al raak door Jordy Kamphorst. PW 1885 kon geen vuist maken tegen Sp. Teuge en het was eenrichtingsverkeer de eerste helft.

In de 16e minuut was het Jordy die de 0-2 aantekende. Daarna ging het snel de eerste helft. Erik Prins (24 min.), Erik Hendriks (28 min.), Niels jansen (40 min.) en opnieuw Erik Hendriks (43 min.) zorgden voor de 0-6 ruststand.

Na de rust ging Sp. Teuge direct verder waarmee het de eerste helft mee was gestopt. Erik Prins tekende ook aan voor zijn 2e in de 46e minuut.

Hierna zakte PW steeds verder terug voor haar eigen strafschopgebied. Ondanks de kleinere ruimtes die ontstonden, werden er toch een aantal goede mogelijkheden gecreëerd. In een verder sportieve wedstrijd werd er toch een (onnodige) tweede gele kaart uitgedeeld aan een PW 1885 speler. De trainer uitte zijn onvrede hierover en kon ook met rood vertrekken. het slotakkoord kwam van Pieter Bart Bos. Hij scoorde met een penalty de 0-8, waarmee de eindstand was bepaald.

Een zeer goed begin van de competitie. Komende week speelt Sp. Teuge zijn eerste thuiswedstrijd tegen SKVW uit Winterswijk.

Sp. Teuge zal trachten deze goede start een mooi vervolg te geven.