de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Er is een spreekwoord dat luidt: ‘De Haan kraait het hardst op zijn eigen mesthoop.’ (m.a.w. op eigen terrein durft men het meest te zeggen) Wie dit ooit bedacht heeft sprak duidelijk geen onzin! Bram (de Haan) was in de jeugdelftallen bij Teuge en bij een uitstapje naar Voorwaarts een vaste rechtsbuiten. Bij de overstap naar de senioren werd hij (wing)back, maar vandaag mocht hij na jaren van weggeweest terugkeren op zijn oude positie. En hoe! Met een goal en een assist bij de 1-0 en 2-0 had hij een enorm aandeel in de 3-0 overwinning van Teuge 2 tegen WZC 2.

De opstelling tegen WZC 2 was iets aangepast door gebrek aan personele bezetting aan de linkerkant. Verder verdedigde Jesper het doel bij Teuge 1 waardoor Joost Veldwijk zijn schoenen en handschoenen uit het stof kon halen. Gelukkig was het deze middag droog, anders hadden we ongetwijfeld verder moeten zoeken, aangezien er weinig mensen zijn die regen zo verschrikkelijk vinden als Joost. Ook is Joost duidelijk een rustiger man geworden, aangezien hij 90 minuten lang de scheidsrechter verbaal met rust heeft gelaten…. Maar het zou ook maar zo aan de zeer goed fluitende jonge scheidsrechter kunnen liggen.

Doordat er de laatste twee weken zeer goed getraind wordt door meer dan 11 spelers waren het lastige keuzes voor de trainer.

Uiteindelijk pakten de keuzes goed uit. Na een wat onrustige eerste 20 minuten waarbij Teuge 2 te graag en te snel richting het doel van Wapenveld wou kreeg het wat rust door de bal wat langer in de ploeg te houden. Na 33 minuten opende Erik richting de op links vrijstaande Lorenzo. Hij zette een actie in, kapte af voor de voorzet en na een kluts kopte Bram de bal in de lange hoek over de keeper heen. 1-0.

Doordat WZC redelijk goed georganiseerd stond kregen we verder niet veel grote kansen. Om het publiek te vermaken werd er vlak voor rust ter plekke dan nog maar even een variantje bedacht bij een vrije trap. Het is gelukt om hier nog lang over na te praten, maar de bal ging zeker niet de kruising in.

Hoewel Niek een enorm lastig mannetje bij zich had staan hadden we op een spaarzame uitbraak weinig moeite de eerste helft. En als het dan lastig werd was het duo Hendriks en Hendriks er om het probleempje op te lossen.

Na rust hetzelfde verhaal. Geconcentreerd blijven en blijven opjagen.

In de 57e minuut werd het opjagen de linksback van WZC te veel. Hij struikelde over de bal. De Haan was er weer als de kippen bij om de bal te veroveren en zette een actie in om de bal klaar te leggen voor Bas die op de vijf-meterlijn stond. Dit leverde extra gejuich op, omdat Tristan in de rust had beloofd een bakkie bier in te doen bij een goal van Bas na rust. De auteur van dit stuk vraagt zich nog af waarom je een dergelijke weddenschap afsluit met je topscorer, maar dat ter zijde. Het bier smaakte prima na afloop in het zonnetje.

Vijf minuten na de 2-0 was het ook 3-0 en direct klaar. Bas gaf een voorzet op Lorenzo en die besliste uiteindelijk de wedstrijd door de bal met links binnen te schuiven.

Grote hoogtepunten bleven daarna uit. Tim, die inviel op de rechtsbuiten positie had nog een aantal fraaie acties in huis, met een prima schot en voorzet tot vervolg. Echter was het helaas niet voldoende voor een 4-0.

Volgende week spelen we wederom thuis, wederom om 12.30, alleen nu tegen VIOS 2. Fijne Pasen!

Joost – Roy (72, Ron) – Erik – Frank – Niek – Ryan – Tristan – Jordy – Bram (80, Sven) – Bas (67, Rick) – Lorenzo (67, Tim)