de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Door een nieuwe competitieopzet, waar eigenlijk helemaal niemand vrolijk van wordt, zijn we in een nieuwe competitie terecht gekomen na de winterstop. WVF 3 is de eerste tegenstander en we hadden geen idee wat we hiervan konden verwachten. De conclusie was kort en krachtig: Niet zoveel!

Het krachtsverschil was al vrij snel duidelijk, echter trapten wij in een bekende valkuil. We gingen mee in het niveau van de tegenstander. Gelukkig stond al wel vrij snel de 1-0 op het scorebord na een individuele actie van Youri die Lorenzo aan speelde en ook een mannetje uitspeelde en rustig binnenschoot.

In het verloop van de 1e helft speelden we bij balbezit tegenstander een prima helft, maar waren we in balbezit zeer slordig en daar deden we in de afronding een schepje bovenop. Na afloop werd in de kantine door meerdere kijkers geconcludeerd dat dit de kans was om dubbele cijfers te halen.

Na rust draaide de situatie om. In balbezit waren we beter, maar kregen we iets minder goed druk op de bal. Maar door geconcentreerd te zijn konden we er toch nog 5 maken.

Na 64 minuten kwam er lucht door de 2-0. Pascal tipte vanaf de bank om Janay erin te zetten, omdat de wedstrijd wat energie kon gebruiken. Dit bleek een gouden tip, want 5 minuten na zijn invalbeurt gaf hij een assist op Youri, die na een actie hard en beheerst in de korte hoek binnen schoot.

Bas en Rick zorgden daarna voor 3-0 en 4-0, waarna WVF het mooiste doelpunt van de middag kon maken door een afstandschot in de kruising te knallen.

Na in de eerdere oefenwedstrijden tegen Groen Wit en Dieren een zeer fraai uitgespeelde goal te maken, moest ook WVF hier aan geloven. Bas gaf de mooiste 'assist' van de middag door met een bijzonder listig balletje Rick voor de keeper te zetten.  Echter werd het officieel geen assist omdat Rick het overzicht behield en neef Janay een doelpunt gunde.

Het slotakkoord was voor Pascal die een van richting veranderd schot over de keeper heen zag vallen. 6-1!

Na afloop werd er veel besproken dat het ook 10-1 kon wezen en zo is er altijd wel wat te klagen. Maar als je deze wedstrijd 10 keer speelt krijg je ook minimaal 1x vlak voor of na rust de 1-1 tegen en speel je een bijzonder moeizame wedstrijd. Dat is voorkomen en zodoende is dit gewoon een prima resultaat!

Volgende week wacht Elspeet. Dat zal een stuk lastiger worden, want die kennen we nog van de beker.

Jesper - Tim (Janay, 59) - Frank - Erik - Niek (Pascal, 80) - Tristan - Lars (Jordy, 68) - Lorenzo (Rick, 68) - Roy - Bas - Youri (Dolf, 68)