7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Het was koud, het was zeiknat en het waaide behoorlijk. Alle ingrediënten waren aanwezig om lekker warm bij de kachel te gaan zitten, maar 16 spelers en een trainer hadden er toch aardig zin in om zich bezig te houden met een potje voetbal.

Deze zin was duidelijk terug te zien in het vertoonde spelbeeld. Met Groen Wit 2 troffen we een mede tweedeklasser die de promotiepoule niet heeft gehaald en was een gelijkwaardige wedstrijd de verwachting. Aanvankelijk leek dit ook zo te zijn, maar na de 1-0 na 13 minuten van Youri wist Groen Wit geen vuist te maken. De 1-0 was overigens de eerste fraaie goal van de middag. Na een één-twee ter hoogte van de middenlijn met Tristan zette Youri een solo in met een handige sleep tussendoor en rondde rustig af oog in oog met de doelman.

Hoewel Groen Wit het aan onze rechterkant aardig had staan, konden wij over links vrij uit aanvallen. Bij de 2-0 kregen we de bal cadeau en Bas gebruikte het kanon nog maar eens.

In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde niet veel. Met name de rol van Rick was positief opvallend die vanuit een andere positie (10) zeer actief betrokken was zowel aanvallend als verdedigend.

De thee was in de rust lekkerder dan ooit, maar die deed Groen Wit nog net iets beter. In een spaarzame tegenaanval ging er bij ons in iedere linie veel mis. Uit een ingooi bij hun eigen hoekvlag konden ze eruit komen en ons doel bereiken… en scoren!

Na 10 minuten in de 2e helft herpakten we ons en scoorden we ons eerste doelpunt dit seizoen uit een corner! Tristan, die zijn 2e corner van het seizoen nam (misschien iets om te blijven doen) vond Bas en die kopte binnen.

In het laatste half uur gooiden we ons systeem om, om wat anders uit te proberen en dit liep in het verdere verloop van de 2e helft uitstekend!

Vooraf was het systeem besproken waarop de opmerking kwam; ‘Dat lijkt een beetje op Manchester City, maar vraag me dan af wie onze Haaland moet zijn.’ Na 7 minuten maakte Berend duidelijk dat hij ‘de Haaland’ was met het hoogtepunt van de middag. Een uitstekende voorzet van Bas (met rechts) kwam ter hoogte van de penaltystip terecht. Berend, niet bepaald bekendstaand om kopgoals, kopte de bal op zijn Pascal Schippers tegen de touwen.

De tegenstand van Groen Wit was echt gebroken, maar dit had ook te maken met het vele storende werk van Ryan en Frank/ Tim in het laatste half uur die veel ballen veroverden. Youri maakte nog 5-1 op aangeven van Bas en Janay mocht na lang blessureleed een doelpuntje meepikken uit een ‘FIFA-aanval’. Fraai steekballetje (Lukas) – balletje breed (Bram) – binnen tikken (Janay). 6-1!

Volgende week treffen we in Dieren 2 (oefenwedstrijd) een lastigere tegenstander, maar als we de dingen die we vandaag goed deden blijven doen zullen we het Dieren lastiger maken dan in de competitiewedstrijd voor de winterstop.

Jesper – Frank (Tim, 80) – Erik – Niek (Arno, 60) – Tim (Janay,60) – Tristan (Roy, 60) – Ryan – Rick (Lukas, 60) – Bram (Berend, 60) – Bas (Bram, 80) - Youri