7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Na de afslachting in Ede vorige week was het tijd voor eerherstel tegen Helios 2. Aan de instelling zou het vandaag zeker niet liggen en de drie punten werden ook bijna verdiend over de streep getrokken, maar in het zicht van de haven ging het alsnog mis.

Teuge 2 begon dramatisch en keek na 3 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Het vertrouwen kreeg duidelijk even een dreun met de nederlaag vorige week in het achterhoofd. Na een kleine omzetting waardoor we onder de druk van Helios uitkwamen keerde het vertrouwen terug. Het resulteerde in de 1-1 van Bas op aangeven van Tim, die de hele wedstrijd een gooi deed naar de uitverkiezing van man of the match.

Voor rust was Bram dichtbij de 2-1 na een prachtige aanval die bij doelman Jesper begon. Helaas ging de ‘heupbal’ van Bram net naast. Op slag van rust kreeg Bas ook twee kansen maar helaas stond de keeper in de weg.

Teuge was de betere in de laatste fase voor rust en met veel vertrouwen gingen we de 2e helft in. Hoewel Teuge optisch beter was bleven grote kansen uit. Jordy, die in de wedstrijdbespreking aangaf niet goed te kunnen koppen, was uit een corner met het hoofd het dichtst bij de 2-1.

Na 20 minuten in de 2e helft hielp een Helios speler ons door op een onnodige plek in de 16 Frank op de hakken te stampen. Teuge 2 kreeg zowaar een strafschop. Dit mag bijzonder te noemen zijn omdat we in ca. 40 wedstrijden sinds aug. 2021 slechts 1 strafschop hebben gehad. Bas benutte deze feilloos. 2-1!

In de laatste 7 a 8 minuten ging Helios alles of niets spelen en Teuge riep het onheil over zichzelf af door achteruit te lopen. Helios profiteerde hier gelukkig maar één keer van, maar het had niet veel gescheeld of we waren alles kwijt. Jesper redde op een lastig schot met een verraderlijke stuit een punt.

De teleurstelling van de late gelijkmaker was groot, maar met de spelopvatting van vandaag kan de eerste driepunter niet lang uitblijven.

Jesper – Roy (86, Erik) – Berend – Tristan – Janay – Jordy (86, Pascal) – Frank – Tim – Bram (69, Wesley) – Bas (69, Ron) – Lukas (69, Rick)