de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Teuge 2 heeft na een slechte seizoenstart de aansluiting met het linker rijtje weer gevonden na een derde overwinning op rij. Na ESA en De Bataven kregen we met Eerbeek 2 een elftal op het programma dat 3 wedstrijden op rij had gewonnen en zodoende hoger op de ranglijst stond. Met het ontbreken van Lukas en Jordy, toch wel twee spelmakers van de afgelopen twee weken, moest er opnieuw gepuzzeld worden. Tristan en Lorenzo vervingen de twee uitblinkers van de laatste weken uitstekend.

Al na vier minuten voetballen was het raak. Bas maakte een goede actie op links en gaf strak voor. Arno kreeg in de wedstrijdbespreking te horen dat hij wat verder vooruit mocht voetballen. Dat hij in de 5 van de tegenstander zou opduiken was dan weer minder gepland en verwacht. Van de bank kwam nog de opmerking dat hij verdwaald zou moeten zijn. In ieder geval een mooie opsteker voor Arno en het team. 1-0 voor!

In het verloop van de 1e helft kreeg Rick de kans om de score te verdubbelen, maar hij volleerde over. Ook Erik kopte uit een hoekschop helaas net over. De grensrechter van Eerbeek voorkwam nog, ten onrechte, twee 1 op 1 situaties en in de eindpass kwamen we nog 2 maal een teenlengte te kort. Waar de eerste helft mee begon, eindigde deze ook bijna mee. Na een verre ingooi van Bram, was daar ineens weer Arno achter in de 16. Nu geen intikker maar een volley waar Ibrahimovic trots op zou zijn. Op dat moment werd het stil en dacht iedereen hetzelfde, het zal toch niet!? De bal richting kruising, keeper ook, en die tikte de bal er helaas vakkundig uit.

In de rust werd gewaarschuwd voor ander spel (fysieker spel, lange bal, ander systeem etc.) van Eerbeek, omdat op deze manier succes voor de gasten moeilijk zou gaan worden.

Niet Eerbeek, maar Teuge kreeg vleugels van de thee. Na rust gingen we nog een paar versnellingen hoger. Het duurde exact 20 seconde en de 2-0 stond op het bord. Lorenzo bediende Rick die beheerst binnenschoot. Weer 80 seconde later was het 3-0. Bas zette Rick vrij voor de keeper. Die behield het overzicht en Tristan kon binnen schuiven.

Eerbeek was rijp voor een monsteruitslag. De goede keeper voorkwam dat door o.a. een vrije trap van Erik uit de kruising te plukken. Daarnaast schoot Erik op de lat, Roy op de paal en Bas hard voorlangs en won de keeper in een 1 tegen 1 situatie met Bas. Tussendoor scoorde Eerbeek uit een counter, maar aan de spanning, die enigszins terug was kwam 5 minuten later al weer een eind toen Bas 4-1 aantekende. Het slotakkoord was voor Tristan die van ca. 20 meter de bal fraai in de lange hoek draaide.

Bij de beste wedstrijd van Teuge 2 in de competitie was er eigenlijk geen man of the match aan te wijzen. Stuk voor stuk speelde iedereen een uitstekende wedstrijd zowel aan de bal, als in het uitvoeren van verdedigende taken, en dan blijkt waar deze groep toe in staat is. Volgende week staat een nieuwe uitdaging tegen FC Zutphen 2 op de planning.

Jesper – Frank – Erik – Dolf – Arno (74, Janay – 79, Pascal) – Tristan – Lars – Lorenzo (74, Berend) – Bram – Rick (74, Roy) – Bas (84, John)