de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Voor Teuge 2 stond er weinig meer op het spel na de nederlagen tegen Eerbeek en Excelsior. Voor Zutphen was dit anders want zij zijn nog in de race voor de 4e plek. In de eerste wedstrijd in Zutphen restte ons niets anders dan de bus te parkeren voor onze goal. Deze keer hoopten we wat meer aan voetballen toe te komen.

Het begin van de wedstrijd begon open met aan beide kanten een mogelijkheid en in de 7e minuut was de tweede kans van Zutphen raak. Zutphen vond (de gehele eerste helft) erg makkelijk een vrije man op het middenveld en zo ontstond ook de 0-1. Hoewel Zutphen de betere was voor rust leidde dit verder niet tot grote kansen. Teuge 2 speelde erg zwak en eigenlijk was Stan de enige die het gewenste niveau aantikte.

In de rust werd iets meer taakbewustheid en samenwerking gevraagd en dat was wat de wedstrijd deed kantelen na rust.

Teuge begon gelijk sterk aan de 2e helft. Met het invallen van de 16-jarige Jesper Rozeboom, die zijn debuut maakte in de Teugse selectie kwam er voorin meer snelheid bij en zocht Teuge het Zutphense doel op.

In de 58e minuut deed Erik een gooi naar de Puskas-Award. Door de bal van ca. 35 meter de kruising in te jagen was het in ieder geval het doelpunt van het jaar voor Teuge 2.

Teuge ging op jacht naar de voorsprong maar kreeg in de 67e minuut vrijwel uit het niets de 1-2 om de oren.

Onverstoord ging Teuge 2 door om eerst maar weer op zoek te gaan naar de gelijkmaker en kreeg in de 83e minuut waar het recht op had. Lorenzo, die sterk inviel, zette een dribbel in en rondde deze met succes af door de bal bij Bas af te geven die de 2-2 wist te maken.

Met Lorenzo, Jesper, Bas en Pascal in het veld was er geen weg terug. Alles of niets! Teuge verdiende de punten en op aangeven van Jesper kwam Bas net te kort om de winnende maken.

Uiteindelijk werden we niet beloond, sterker nog, we kregen de deksel op de neus bij de 2e uitbraak van de 2e helft van FC Zutphen, waardoor we 2-3 achter kwamen. Een lesje efficiency zoals de Zutphense grensrechter voor ons terecht concludeerde. In de blessuretijd was Erik nog dicht bij de 3-3 op aangegeven van Joost die meegekomen was bij een corner.

Helaas doen we onszelf net als tegen Eerbeek te kort door een zwakke eerste helft te spelen. Hoewel het resultaat is wat telt, hebben we vandaag zeker op voetballend vlak gezien dat er stappen zijn gemaakt. Over twee weken sluit Teuge 2 het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Oene 2.

Joost – Stan (77, Thijs) – Erik – Dolf – Frank (55, Janay) – Martie – Tristan – Tim (77, Pascal) – Roy (67, Lorenzo) – Berend (55, Jesper) - Bas