de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Het zit Teuge 2 even niet mee als het gaat om buitenspelgoals. Vorige week in Malden liet de scheidsrechter onze grensrechter staan waardoor we achter kwamen en deze week scoorde Pascal de 4-4, na een 1-4 achterstand, welke ten onrechte geannuleerd werd. Hier viel de scheidsrechter overigens niets te verwijten, aangezien de grensrechter van Eerbeek in het laatste kwartier meer met zijn vlag omhoog stond dan een normale houding aan nam.

Natuurlijk ligt de nederlaag niet alleen aan deze beslissing, want je komt niet voor niets met 1-4 achter. Eerbeek was de eerste helft heer en meester en ging terecht met een 1-3 voorsprong de rust in. Het begin was al dramatisch, omdat de bal na 40 seconde in het netje lag. Ron kreeg nog de kans op de gelijkmaker, maar vond de keeper op zijn weg. Na de 0-2 kwam de aansluitingstreffer van Bas dan ook enigszins verrassend. De boost die de ploeg hierdoor kreeg werd al snel weer te niet gedaan doordat Eerbeek 1-3 maakte.

Doordat we verre van ons beste spel speelden, was het geloof in de rust in een goede afloop zeker wel aanwezig, maar het moest wel over een andere boeg. Met de 1-4 vlak na rust dacht iedereen aan de nekslag, maar niets bleek minder waar.

Teuge 2 rechtte zijn rug en met het inbrengen van Pascal en een niet volledig fitte Berend stampte Teuge 2 het gaspedaal in. Toen de situatie uitzichtloos leek te worden hielp Eerbeek Teuge in het zadel en pakte Roy een cadeautje uit. 2-4!

Na de 2-4 paste Eerbeek een gouden wissel toe. Niet zo zeer dat de grensrechter (een wisselspeler) van dienst het veld in ging, maar er kwam een nieuwe grensrechter voor terug.

De beste man vlagde al wanneer ballen nog niet eens onderweg waren.

Op aangeven van Bas maakte Roy 3-4 en natuurlijk ging de vlag weer omhoog. Bal was door de ogen van de grensrechter achter geweest. Gelukkig liep de scheids mee en zag dat dit niet zo was (toevallig zelfs op de foto vastgelegd).

Na de 3-4 maakte Pascal op aangeven van Erik de 4-4 met een knappe kopbal. Er stonden 2 Teuge spelers voor in de 16 buitenspel, maar Pascal, achterin de 16 was verre van buitenspel. Maar uiteraard stond de grensrechter weer te wapperen. Afgekeurd!

Bijna werd het onsportieve gedrag van de grensrechter, een verder sportief, Eerbeek zelf fataal. Na een terugspeelbal riep hij naar zijn keeper dat het de wedstrijdbal niet was en dat deze gewisseld moest worden. De keeper pakte de bal in zijn handen waardoor Teuge een indirecte vrije trap kreeg in de 16. Helaas vloog deze de 10 man sterke Eerbeekse muur in. In de laatste minuut maakte Eerbeek uit de counter de 3-5.

Op basis van de tweede helft valt niemand bij Teuge wat te verwijten. Een punt was verdiend geweest en helaas zat het na een matige eerste helft na rust niet mee.

Joost – Roy – Erik – Gerwin – Arno (55, Berend) – Martie – John (46, Frank) – Tristan – Janay (63, Thijs) – Ron (55, Pascal) - Bas