Meijerinkpad 1
7207ED
ZUTPHEN
tel. 0575-524376

Ondanks een alles behalve voorspoedige voorbereiding ging Teuge met vertrouwen naar de nummer 2 van de ranglijst. Tristan, John, Pascal en Roy kwamen uit quarantaine, Arno was nog niet zover en alsof het niet genoeg was ging er in de laatste 24 uur een streep door 2x 10 jaar eerste elftal ervaring doordat Joost door moest schuiven naar het eerste elftal en Berend niet mee kon naar Zutphen.

Thomas verdedigde zodoende het Teugse doel en behoedde Teuge in het eerste kwartier van een achterstand met drie fraaie reddingen. De Zutphense storm, wellicht een nawee van Eunice, ging na een kwartier liggen en Teuge kwam beter in de wedstrijd.

Vervolgens ontvouwde zich een wedstrijd waarbij Zutphen technisch voetballend de betere was, maar Teuge op karakter gelijkwaardig was. Sterker nog, in deze fase waren de grootste kansen voor Bas en Lorenzo.

Op het moment dat een ieder aanwezig toe was aan koffie/thee en vrede had met 0-0 rusten besloten Lorenzo en Ron nog even aan te zetten. Lorenzo omspeelde zijn man fraai en gaf een afgemeten voorzet op Ron die kundig binnen schoot. 0-1!

Na rust ging het tempo bij Zutphen verder omhoog en moest Teuge achteruit en vooral tegenhouden. Op een paar mogelijkheden na hield Teuge relatief eenvoudig stand (geen hele grote kansen voor Zutphen) tot de 63e minuut Zutphen een corner kreeg. Deze belandde op het achterhoofd van een Zutphen speler waardoor de bal hard tegen de touwen ging.

Het spel veranderde niet en Teuge bleef geconcentreerd verdedigen. Tot Teuge in de 85e minuut een strafschop tegen kreeg, waarvan zelfs de (in redelijk grote getale) Zutphense supporters na afloop afvroegen waarvoor deze gegeven werd. Aldwin kreeg een flinke beuk in de rug bij een kopduel, waarbij de bal op zijn hand viel. Bij het fluiten dacht iedereen; vrije trap Teuge, maar de scheids wees naar de stip, met als gevolg een 2-1 stand.

Pascal was 30 seconde na zijn invalbeurt dicht bij de 2-2 maar kwam net te kort op een voorzet van Tycho. Op het eerste kwartier na speelde Teuge 2 een wedstrijd waarin het een punt had verdiend.

Thomas - Roy (60e Stan) – Erik (85e Pascal) – Gerwin – Aldwin - Martie – Thijs – Ron (60e Tristan) - Lorenzo (70e Janay) – Bas (70e Tim) – Tycho