5e klasse 4

21 mei 2022 12:30

K. Zondergeld

Sportpark De Kouwenaar

Na het verlies van afgelopen woensdag tegen Vios Vr3 (en Vr1) mogen we vandaag weer naar Vaassen, maar dit keer voor een wedstrijd tegen Vr2. In theorie kunnen zij nog kampioen worden, dus zij willen graag de drie punten pakken. Wij zijn verre van compleet vandaag, dus wij willen vooral een lekker wedstrijdje ballen en zorgen dat er geen geblesseerden bij komen. De opstelling van vandaag: Keeper: Nikita, Verdediging: Nienke, Ria, Puck en Rebecca, Middenveld: Lisa, Sylvia en Jen, Aanvallers: Carmen en Charlotte.

We beginnen en binnen een minuut krijgt de spits van Vios de bal. Ze schiet van afstand op goal, hoog en net over de keeper heen. 1-0 voor Vios. Even later is Vios weer in de aanval, en wordt er een overtreding gemaakt in de 16. Ze krijgen dus een penalty en deze gaat er in, 2-0 voor Vios. Maar we laten ons niet kennen en knokken ons (deze keer niet letterlijk) terug in de wedstrijd. Want al gauw schiet Sylvia ook van afstand, en deze gaat er in, 2-1! Dit geeft ons net dat extra zetje om nog harder te strijden. Sylvia gaat deze keer alleen op de goal af en scoort! Maar helaas heeft de scheids iets gezien wat niemand anders zag, namelijk hands. Dat de keepster met 2 benen kwam inglijden doet er volgens hem niet toe. Het blijft dus 2-1. Maar we gaan verder met ons spel en een kwartier later lukt het ons nog een keer om te scoren. Deze kan onmogelijk afgekeurd worden, dus het staat 2-2! Zo gaan we ook de kleedkamer in.

Jennifer had van te voren met de leider van Vios afgesproken dat we sowieso de eerste helft zouden spelen, en dat we de tweede helft misschien wat korter zouden spelen in verband met de weinige wissels die we hebben. Maar met deze tussenstand gaat dat niet gebeuren. De tweede helft spelen we dus gewoon 45 minuten. En in die 2e helft wordt er niet meer gescoord. We nemen deze keer 1 punt mee naar Teuge. We hebben alles gegeven, dus voor ons voelt dit puntje als een overwinning! Volgende week zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis om 15.00 tegen de kampioen Vevo Vr1. En kom vooral kijken, want het is de laatste wedstrijd van onze trainers, leidster, vlagster en wat speelsters. Tot dan!