Sponsors

Regendans op de Dulmer

SP Teuge JO11-1

3 - 10

Sportclub Deventer JO11-1

Competitie

1e klasse (2e fase) 09

Datum

30 oktober 2021 9:00

Scheidsrechter

T.R. van der Wal

Accommodatie

Sportpark De Dulmer
de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Op de Dulmer is het grauw en nat deze vroege zaterdagmorgen. De trouwe supporters van onze jongens onder 11 druppelen binnen, terwijl de regen inmiddels niet meer druppelt, maar écht serieus zijn best doet om iedereen goed doorweekt te krijgen. Jarige trainer en coach Dely verzamelt zijn troepen in kleedkamer 3, terwijl onze tweede coach Hanco heel lief het veld voor de jongens uitzet. Nog even wat onrust, want waar blijft onze tijger Marnix? Gelukkig is hij onderweg en al snel is het team voor vandaag (soort van) compleet.
 
Rood-wit is al aan het inlopen en onze groen-witte kanjers pakken de andere kant van het veld om op te warmen onder de bevlogen leiding van Laurens. De knietjes gaan fanatiek hoog de lucht in en de gezichtjes staan -ondanks dat de haren binnen een paar tellen kletsnat zijn- vrolijk en gefocust. Dit keer is de wedstrijd van ons, zie je ze denken.
 
Langs de lijn verzamelt zich een mooi kleurenpalet van paraplu’s; de groen-witte naast de knaloranje vrolijken het grijs flink op. Onze mannen en dame starten góed: de eerste paar mooie aanvallen staan op naam van Teuge. Scheidsrechter Thom wilde deze dag volgens mij graag het uitdelen van penalty’s oefenen, want binnen no-time hebben we er één tegen. Langs de lijn zijn de meningen hierover wat “verdeeld”, maar de scheids heeft natuurlijk altijd gelijk. Er blijkt echter niks aan de hand: onze topper Quinn heeft ‘m natuurlijk gewoon! En zelfs de rebound pakt hij ogenschijnlijk zonder enige moeite bij de rood-witte duivels weg. Wát een held is die keeper van ons.
 
We zetten goed druk en dwingen een paar mooie hoekschoppen af die kundig door Marnix worden genomen. Helaas worden ze nog niet beloond met doelpunten. Aan de aanvallen van Pascal, die vandaag de eerste twee kwartieren zijn krachten op rechts laat zien, ligt het zeker niet! Wat houdt hij fanatiek vol; elke keer weer knokt hij zich behendig en vol zelfvertrouwen langs de tegenstanders, super gaaf om te zien.
 
Rood-wit komt in dit eerste kwartier gelijk al een paar keer als een duveltje uit een doosje ineens pal voor ons doel. Dani en Quinn verdedigen het fort heel fanatiek, maar Deventer krijgt de bal net even wat beter op de voet en scoort uit beide kansen. Niks aan de hand, die twee halen we straks wel in. De jongens houden de moed er goed in en al snel is daar het eerste rustmomentje.
 
Coaches Dely en Hanco spreken hun troepen toe en er wordt wat gedronken, al zou je denken dat het nat genoeg is?! Onze mannen en dame glibberen en glijden in het tweede kwartier werkelijk alle kanten op. Ondanks deze extra moeilijkheidsgraad, wordt er mooi gevoetbald en hard geknokt. Een derde doelpunt uit een tweede penalty voor Deventer is jammer, maar raakt ons nog helemaal niet zo.
 
Laurens en Luca bouwen steeds maar weer mooi op vanuit het midden en Pascal en Marnix zorgen voor hun inmiddels beroemde mooie rushes langs de zijkanten. Rix ondersteunt haar team vanuit achterin en zorgt een aantal keren dat de bal door mooie passes goed bij de voorhoede terecht komt. Ook Dex staat zijn natte mannetje vandaag en knokt zich vele keren soepeltjes langs meerdere Deventernaren.
 
 De palen en de lat van het doel zitten ons echter ernstig in de weg; de bal raakt ze aan álle kanten, maar lijkt het doel maar niet in te willen. Onverdiend, want onze JO11 hebben veel meer balbezit en spelen voornamelijk op de helft van de tegenstander. En jaaaa, vlak voor het einde van het tweede kwartier is daar Marnix die zich dwars door de rood-witte muur worstelt en scoort! Het gejuich langs de lijn is tot in Twello te horen. Dit zal onze kanjers moed geven. De stand is 1-3.
 
 Deventer heeft een geweldige keeper. Lang niet zo geweldig als onze Quinn, dat spreekt voor zich, maar hij heeft werkelijk alle schoten van Teuge op zijn doel te pakken grrrrr.
 
Ook heeft Deventer een mini Messi in het team, een heel snelle en goede voetballer. We hebben hem in het snotje, en zowel Luca, als Laurens, als Pascal zijn continue bij hem in de buurt, maar op sommige momenten lijkt hij er ineens uit het niks te zijn, hij kan bizar hard rennen. Alle keren dat mini Messi doorbreekt resulteren in een doelpunt voor Deventer.    
 
We missen onze steunpilaar Marco en natuurlijk ook mede teamgenoten Dion en Nigel, zonder hen zijn we gewoon niet echt compleet. Deventer scoort nog twee keer, het gaat zo snel dat we zelfs langs de lijn niet goed in de smiezen hebben wat er nou precies gebeurt. Maar… Onze doorzetters houden vól!! Wat een helden; de stand is 1-5 maar de mentaliteit van onze voetballers is ongekend: ze laten kun koppies niet hangen maar blijven gedreven voetballen. En mooi ook!! Laurens vervult een geweldige rol in het midden en wordt goed ter zijde gestaan door Luca en Dex. Vlak voordat het fluitje klinkt, neemt Laurens een hoekschop en jaaaa wát een prachtige loepzuivere voorzet; Marnix tikt ‘m er moeiteloos in! Een prachtig samenspel wat resulteert in 2-5!
 
In het derde kwartier krijgen Dani en Quinn het drukker; Deventer bijt zich vast en voert de druk op. Onze topverdediger Dani is overal, het lijkt wel of hij zichzelf in een nano seconde van links naar rechts kan tóveren, ongelooflijk, hij is er gewoon steeds bij! Toch mag het niet baten, rood-wit scoort nog een aantal keren. De mannen uit Deventer moedigen elkaar aan en er gaat nog een schot in een verraderlijk boogje over Quinn heen. Niet lang daarna is daar de derde penalty; scheids Thom weet inmiddels goed hoe dat moet ;-) We zijn langs de lijn zo bere trots op keeper Quinn, die vlak daarna ook nog een doorbraak van drie rood-witte duivels om de oren krijgt. We merken dat onze jongens ervan balen, maar mán wat houden ze goed vol.
 
Even wat komkommertjes en appeltjes om de suikerspiegel op te krikken en na de peptalk van de coaches stormt Teuge het glibberveld weer terug op. Daar is alweer het voor JO11 bijna beruchte laatste kwartiertje.
 
De regen, de stand van 2-9 en het feit dat de Deventer-jongens dit maar naar elkaar blijven roepen, hakt er bij sommigen nu wel een beetje in. Begrijpelijk. Ondanks dat staan ze er. En wij langs de lijn staan veur Teuge!
 
Pascal breekt nog een keer mooi door en haalt uit… Milimeters naast, zó jammer, want wat een prachtig mooi schot. Ook Laurens heeft nog een prachtige aanval. Aan de aanvallen lag het echt niet ;-)
 
Rood-wit had deze wedstrijd een “duveltje”, maar wij ook! Want ineens is die snelle Marnix er weer, hij bijt zich vast en is de verdediging gewoonweg te snel af. Zijn schot is snoeihard en zit! Jaaaaa 3-9! Prachtig.
 
 Deventer herpakt zich razendsnel en scoort ook weer. Wat een doelpunten deze pot. Rix probeert nog een paar keer op te bouwen vanuit achter en Luca neemt de bal heel rustig en mooi beheerst mee naar voren. Het schot van Marnix gaan nét tegen de lat en het volgende schot, afkomstig van Pascal vliegt er nét overheen?! Zitten er magneten in die bal vandaag ofzo? Het lijkt wel of er steeds iemand aan een onzichtbaar touwtje trekt waardoor de bal er steeds nét niet in gaat. Er volgt nog een derde echt gewéldige aanval van Laurens die óók de lat raakt en Dex die de rebound er nog probeert in te knallen wat ook maar weer milimeters scheelt. Het zijn stuk voor stuk geweldige aanvallen.
 
De regen houdt er langzaamaan mee op en onze Teugense Tijgers ook. De koek is op. Wat hebben ze geknokt. Zo’n bevlogen laatste kwart hebben we nog niet eerder gezien. De ouders langs de lijn hebben lol met elkaar in de droge dug-out terwijl groen-wit door ploetert. Ondanks dat er tijdens de wedstrijd al voldoende penalty’s waren uitgedeeld, nemen we deze ronde ook nog met overtuiging. Onze jongens bedanken en feliciteren de rood-witte mannen en zijn met recht trots op zichzelf en de weerstand die ze hebben geboden. De warme douche lonkt!! Dit was een wedstrijd voor echte dy-hards. Hoe fijn is het om het samen af te sluiten met een traktatie van coach Dely. Dank mannen en dame, voor het prachtige voetbal en het mooie spel. We zijn rete trots op jullie.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!