Sponsors

Broedertwist in Teuge

Datum

23 oktober 2021 9:00

Accommodatie

Sportpark De Dulmer
de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Vanochtend met veel moeite de jongens op tijd uit bed, en toen we eindelijk op weg konden. Moesten we voor het eerst dit jaar weer krabben…. Na de hevige storm van deze week heeft de herfst zijn komst dus weer kracht bij gezet.
Dat beloofde dus weer heel wat voor de wedstrijd van vanmorgen. 
Eenmaal op de club leek de zon de strijd aan de gaan met de wolken om door te breken. En aan het groezemoes in de kleedkamers konden we merken dat de jongens en jongedame er weer zin in hadden.
 
Al was het in de eerste minuten van deze wedstrijd vooral even aftasten. Zeker aan de kant van de Benjamins van deze middag. Keek men de kat uit de boom.  Pepijn was het die het voortouw nam en zich als eerste flink liet zien met mooie rushes over het hele veld. En het was dan ook aan de heren van onder 12  om het eerste doelpunt te fabriceren. In een van de eerste verzorgde aanvallen werd Vince op rechts gevonden en hij maakte een mooie Salah dribbel, om daarna een puntgave voorzet af te leveren. Ciske was er als een duveltje uit een doosje bij om deze bal achter Quinn in het net te deponeren..  dat ging vlot en het team van onder 11 werd abrupt wakker geschud. 1-0.   Langzaam verspreidde de zon zich daarna over het veld. En dat leek de jongere garde extra energie te geven. Na een uittrap van Quinn kwam de bal bij Dex en hij kreeg de bal wat ongelukkig tegen zijn hand. 
Echter Beau, die zich bereid had gevonden om vandaag de wedstrijd van onze jongens te leiden, zag dit over het hoofd. En waarschijnlijk was dat ook zijn enige foutje vandaag. Vlak daarna stoomden de 11-jarigen op  via een mooie opbouw. Quinn speelde nu op rechtsachter Rix in, die netjes Dion in het centrum vond en op zijn beurt vond hij de ruimte op rechts. En na een combinatie met Marnix. Kreeg hij de bal terug en hij paste de bal tegen de hand van de ongelukkige Dees.
Resoluut wees de wedstrijdleider naar de stip. En het was Dion die gedecideerd de bal opeiste. En onberispelijk schoot hij de  bal achter zijn broer Nick die niet meer kon doen dan kansloos toekijken 1-1.
 
Hierna werd de strijd wat heviger al lieten de teams elkaar wel de ruimte om te voetballen. Net als de zon die steeds heftiger ging stralen straalden de voetballers op het veld ook steeds meer. Er ontstonden dan ook een aantal mooie aanvallen.  En steeds als er een team was dat het initiatief leek de nemen kwam de tegenstander er weer gevaarlijk uit.
  Het waren wederom de gelouterde onder 12ers die op voorsprong kwamen. Het was dit keer weer een aanval over rechts, een mooie combinatie tussen  Teun en Dees, de leenspelers van JO12-3, die zich van hun beste kant lieten zien. Beiden sterk verdedigend en toch met veel energie om de aanval te ondersteunen  waarvan in dit geval Vince het eindpunt was,  na wederom een flitsende actie maakte hij deze keer zelf de 2-1.  de strijd werd  wat feller. En zeker Dex liet zich gelden in de duels. Hij weet steeds zijn sterke lichaam te gebruiken in combinatie met zijn onnavolgbare kapbewegingen, om de bal te beschermen en zo speelde hij zichzelf ook vrij.  Waarna hij de bal met zijn rug naar het doel op Luca liet vallen die van de linkervleugel precies op tijd naar binnen kwam om de bal tegen de touwen te rossen. 
 En wederom was de gelijke stand bereikt. 2-2
 
Tijdens de rust was het voor JO11 weer genieten van de heerlijke bak met fruit die ondanks het vroege tijdstip toch weer was bereid door Maaike Tol. En dat,
 zo kort na terugkomst vanuit Parijs. ( waar is de tijd dat trainers werden uitgenodigd om mee te gaan op zulke reisjes?)
 
In de 2e helft ging het spel verder waar het gebleven was  nog steeds onder een heerlijk herfstzonnetje werd er leuk  gecombineerd en voor de mensen die zich goed hadden aangekleed was het heerlijk toeven langs de lijn. Ze lieten zich ook steeds meer horen en gelukkig storten hier de afgeladen tribunes niet in.
  Bij het team van Coach Dion werden de ruimtes wat groter. En de aansluiting van achter naar voren, maar ook van voren naar achteren werd wat minder waardoor er 2 ver uit elkaar staande  linies van 3 ontstonden met een eenzame Ciske op het middenveld. Deze ruimte wisten de jonkies goed te benutten en ditmaal kwam Pascal weer eens swingend over de linkerkant door, om de bal strak voor te zetten en na wat flipperkastgeweld was het de ongelukkige Joel die de bal het laatst raakte . op deze manier verschalkte hij zijn eigen keeper Dees. En daar was de voorsprong voor de ukkies. 2-3
Dit konden de toppers van 12 natuurlijk niet over hun kant laten gaan en doordat ze nog fanatieker werden en elkaar beter gingen helpen. Sloten de linies weer beter op elkaar aan. En dit was niet zonder succes. Jarno kwam in zijn Koeman modus, hij  controleerde zijn achterhoede en kwam via wat speldenprikjes steeds meer het middenveld ondersteunen.  Bij een van deze momenten kwam hij  goed door en hij wist Joel te bereiken die als rechtsbuiten goed naar binnen kwam, hij speelde zichzelf netjes vrij, en  kon de bal simpel  intikken. Wederom was de stand gelijk .
  En de spanning steeg in deze beladen oefenwedstrijd.  Het oudere team kwam nu weer vaker in scoringspositie. Maar ook de 11 jarigen kregen her en der kansen. het was Nigel die voor veel gevaar zorgde maar paal en lat en nog eens paal stonden hem steeds maar in de weg.  En dan zie je vaak dat het doelpunt toch valt maar dan aan de andere kant…. Het was rechtsbuiten Joel die de bal  netjes vanuit de achterhoede kreeg  aangespeeld door Nick waarna hij uit de draai maar eens op doel schoot.
En hoe…. hij schoot de bal met een fraaie  boog over Quinn die verder weer een puike partij keepte. Maar hier was hij kansloos.
Prachtige goal. 4-3   
 
De jonkies gaven de strijd maar niet op. Ze kwamen met de ene aanval na de andere en deze keer was het Marnix die zijn behendige bewegingen etaleerde en zo een voorzet van de van de zoals vanouds sterk spelende Laurens op waarde wist te schatten. De wijze coaching dat de jonkies moesten blijven voetballen werd hiermee direct omgezet in een doelpunt. Wederom een gelijke stand. 4-4 Het publiek zinderde langs de kant en de spanning was voelbaar.  
Met nog slechts een paar minuten op de klok leek de wedstrijd zonder winnaar te eindigen. 
Maar het ijzersterke verdedigende blok met de spijkerharde  Rix die elke tegenstander angst aanjaagt. met Luca die  ook verdedigend zijn mannetje staat. En  onder leiding van de alleskunner Laurens. Konden niet voorkomen dat er nog een keer een goed uitgespeelde aanval van de tegenstander ontstond waar ze het antwoord schuldig moesten blijven.
 Het was Joel vanaf het middenveld goed ingespeeld door Ciske. Die het nog een keer van afstand probeerde, in een kopie van zijn eerdere doelpunt. Maar nu werd dit schot geblokt.
En daardoor kwam de bal bij Coen die hem alsnog achter Quinn wist te knallen. De overwinning binnen handbereik.
Of zouden de mini’s van vandaag nog een Houdini act weten te fabriceren. Er golfde alweer een aanval richting de gelegenheids doelman Dees. En Dex werd in stelling gebracht. Het was Echter Nick die dit schot wist te blokken. Maar net als even hiervoor aan de andere kant volgde ook hier een volgende poging  vanuit de rebound. En nu was het Rix die het probeerde. Maar Het was nogmaals Nick die met ware doodsverachting zich in de baan van het schot gooide en zo  redding bracht voor zijn team, en de broedertwist in zijn voordeel te beslissen.
De aanval ging nog wel door via een fraaie voorzet van Marnix van op rechts maar het schot van Dion kwam niet op het doel en hiermee bleek de overwinning voor JO12-2 een feit. Beau floot af en meldde zich direct bij zijn eigen team om nu zelf de kicksen onder te binden.
 
Terwijl wij, zelf nog even afsloten met de gebruikelijke penalty serie.
Heerlijk ochtendje op deze vroege herfstdag
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!