Hoofdklasse C

6 november 2021 10:30

H.D. Bos

Sportpark Gerner

Vandaag de wedstrijd tegen SJO Dalfsen, een ploeg die, zo bleek achteraf, niet te onderschatten is. Helaas werden zij geconfronteerd met 3 corona gevallen waarbij Teuge het moest doen zonder de vakantie vierende Tim. Er was weer wat te kiezen voor Teuge kwa opstelling omdat 13 topfitte spelers aan de aftrap konden verschijnen.

Dalfsen zette Teuge vast op eigen helft en had moeite onder de druk uit te komen. Echt gevaarlijk werd het niet maar Teuge zelf kon ook weinig creëren. Niels werd een positie naar voren geschoven om Leah en Thijs te ondersteunen wat uiteindelijk 2 goede kansen voor spits Leah opleverde die iets te gehaast handelde. Ook Lex kon een afgeslagen bal niet in het doel krijgen wat resulteerde in een 0-0 ruststand.
Tijd om de strategie nog eens goed door te nemen.

In de 2de helft sloeg Teuge uitstekend toe. Niels, die de gehele wedstrijd voorop ging in de strijd, won een duel op het middenveld en speelde Leah in de diepte aan, zij behield het overzicht en vond de geheel vrijstaande Thijs die zijn koelbloedigheid uitnutte door te scoren. Dalfsen drong steeds meer aan maar de soevereine verdediging met de uitblinkende Sander en Merten gaven niets weg. En werd Dalfsen dan toch gevaarlijk was daar keeper Thom die weinig te doen had maar dat foutloos deed. Jayden had nog een goede kopbal die door de keeper van Dalfsen prima uit de bovenhoek getikt werd.

Strijd leveren en het hoofd erbij houden heeft Teuge vandaag gedaan wat een overwinning opleverde. Sportieve wedstrijd met na afloop reeele trainers van de tegenstander. En een prima scheidsrechter, een speler van Dalfsen 1. Op naar de volgende week, SP Lochem de volgende tegenstander!