de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

De tegenstander van vandaag, Lochem JO14-1, maakte vorige week indruk met een zege op titelfavoriet Achilles. Reden voor Rick om een beroep te doen op (groot-)ouders om onze spelers te komen aanmoedigen. En ze waren er in grote getale, om 10:45 uur, bij de aftrap van ons zesde competitieduel. Dat gold niet voor Tim, absent wegens ziekte. Een onfortuinlijk opgelopen gekneusde grote teen weerhield Siemen van meespelen, vanuit de dug-out moedigde hij zijn teamgenoten aan.

Direct na het eerste fluitsignaal is duidelijk dat voor beide teams menens is. Tijd om een bal aan te nemen is er nauwelijks, zowel de groen-witten als blauw-gelen zitten er kort op. De openingsfase is daardoor rommelig. Pas in de 7e minuut komt een keeper in actie: de Lochemse doelman stopt een schot van de mee opgekomen Milan. De tegenstanders uit het middeleeuwse vestingstadje staan goed georganiseerd en dulden voorlopig geen Teugense inval. Het spel blijft zich vooral afspelen op het middenveld. In de 16e minuut komt daar verandering in. Op 20 meter van ons doel krijgt Lochem een vrije trap. Waar menigeen een kanonskogel verwacht, zeilt de bal met een gemene curve de goal in. Thom staat aan de grond genageld, de 0 – 1 achterstand is een feit.

Rick en Victor zien hoe de 0-1 het doel in zeilt.

In het restant van de eerste helft wordt de Teugense druk groter. Een vrije trap van ridder Niels, afgeleid door twee schone jongvrouwen langs het veld, mist kracht en richting om voor de gelijkmaker te tekenen. Een knap schot met links van de tweebenige Rens wordt knap gekeerd. Van een Lochemse bestorming is geen sprake, we zijn zeker niet de mindere. Toch gaan we met een 0 – 2 achterstand de kleedkamer in. Onnodig balverlies achterin leidt vlak voor rust de tweede Lochemse goal in. Krijgsheer Victor gebruikt de 15 minuten wapenstilstand om zijn jonge krijgers nog eens flink op te zwepen.

Het lijkt zijn vruchten af te werpen, de tweede helft begint goed. Merten wint vrijwel al zijn duels en zet menig aanval van achteruit op. Lex mist in de 6e minuut op een haar na een strakke voorzet van rechts, afgevuurd door Jayden. ‘Druk vooruit!’, schreeuwt Rick vanaf de zijlijn. Niels slingert een vrije trap het vijandige 16 metergebied in. De bal blijft hangen, het schot van Leah schampt de bovenkant van de lat. Dezelfde dwarsbalk zit een verdiende Teugense treffer in de weg op een geplaatst afstandsschot van jongeling Thomas, prima weggestuurd door man-of-the-match Wessel. Onze rechtsachter ging vandaag voorop in de strijd en verdient een dikke pluim.

Ook de invallers konden vandaag het tij niet keren. Lex was dichtbij een treffer na een afgemeten voorzet van Jayden.

De tijd begint te dringen. Willen we nog een punt pakken, dan moet er iets veranderen. 1-op-1 achterin, extra aanvaller Thijs ter vervanging van Tristan, is het proberen waard. Helaas zonder gewenst resultaat. Zelfs Sander kan niet voorkomen dat de bal vanuit de kluts vanaf de middenlijn wordt opgepikt door een blauw-gele speler. Als een duvel uit een doosje duikt deze op voor Thom en verschalkt onze doelman met een gemeten schuiver: 0 – 3. Ook tot het eindsignaal lukt het niet om een welverdiende Teugense eretreffer op het scorebord te krijgen. Doelpunten maken blijft een uitdaging voor ons team.

Een afgemeten vrije trap van Niels belandt voor de voeten van Leah, die uithaalt en de bovenkant van de lat schampt. Het zit niet mee...

Lochem was vandaag een te sterke vesting. Maar ach, zelfs de Spanjaarden lukte het tijdens de 80 jarige oorlog niet om het stadje te veroveren. In 1590 faalde een Spaanse list, die deed denken aan het paard van Troie. Jan, de oplettende zoon van een poortwachter, had door dat onder hooi op een wagen Spaanse soldaten lagen en voorkwam een inval. Zelfs met deze wetenschap resteert een onbehaaglijk gevoel. Alsof wij vandaag door een Lochems paard van Troie zijn verslagen. En dan gaan de komende weken de poorten om het voetbalveld ook nog eens dicht. Tijd voor hergroeperen en volgende week met een nieuw strijdplan naar Rijssen, waar Excelsior wacht. We blijven natuurlijk strijdlustig!