6537TW
NIJMEGEN
tel. 024-3446834

Op een regenachtige dag speelde Teuge een uitwedstrijd in Nijmegen tegen SV Waalstad. Ondanks het troosteloze weer werd het een plezierige dag voor de Teugenaren.

Teuge begon erg slap aan de wedstrijd. Het leek moeite te hebben met het veld waarop afgelopen week een lading zand was gestrooid waardoor het niet gemakkelijk te bespelen was. Toch was het gebrek aan intensiteit de grootste oorzaak dat het zeker het eerste kwartier weinig in te brengen had. Bijna geen enkel duel werd gewonnen waardoor Teuge nauwelijks van de eigen helft afkwam.
Een uitbarsting van trainer Uit den Bogaard en een tactische omzetting zorgde ervoor dat na zo'n 20 minuten spelen een verandering in het spelbeeld te zien was. Teuge kwam steeds beter aan voetballen toe waarbij het een aantal mogelijkheden kreeg om de score te openen. Zo belande een schot van Marco Bouwmeester op de lat en kreeg Rick Smeets een grote mogelijkheid om de bal binnen te schieten. Het was een leuke fase in de wedstrijd waarbij het spel op en neergolfde en in beide strafschopgebieden gevaar werd gesticht.

Tegen het einde van de eerste helft was het Teuge dat duidelijk de overhand had genomen. De ploeg had steeds minder moeite om de vrije man te vinden wat resulteerde in een aantal goed uitgespeelde aanvallen. Uit een van deze aanvallen was het Ruben Wientjes die de grootste kans kreeg. De bal kwam net niet lekker voor zijn voeten om hem van dichtbij binnen te kunnen tikken.

Met een 0-0 ruststand maar met een goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht. Trainer Uit den Bogaard waarschuwde de ploeg om waakzaam te blijven voor een eventuele tegengoal maar sprak tegelijkertijd het vertrouwen uit dat de goal aan de goede kant zou gaan vallen.

Het goede gevoel werd duidelijk meegenomen in het begin van de tweede helft. Met de ingevallen Luuk Nengerman was Teuge erg dominant op het middenveld. Na 10 minuten spelen werd Teuge beloond voor deze goede fase. Een vrije trap vanaf randje 16 werd door Davy Bijsterbosch niet eens zo goed geraakt maar met enig geluk zag hij de bal in het net belanden. Teuge ging daarna vol door op jacht naar het tweede doelpunt. Hier had de ploeg niet lang voor nodig. Marco Bouwmeester, uitblinker aan Teugse zijde in de tweede helft, zorgde met een schot van afstand voor de 0-2. Ook na deze goal had de ploeg niet veel tijd nodig om nogmaals te kunnen juichen. Ditmaal was het Rick Smeets die na een goede actie Ruben Wientjes bediende die de bal controleerde en met een droog schot kon binnen schieten.

Na de 0-3 ging de Teugse storm wat liggen. Waalstad kreeg in deze fase een aantal mogelijkheden om wat terug te doen. Het was keeper Blumink die een goede wedstrijd keepte en er met een aantal prima reddingen voor zorgde dat de ploeg voor het eerst dit seizoen de nul hield.

Het slotakkoord en tevens het hoogtepunt van deze wedstrijd vond plaats een kwartier voor tijd. Een vrije trap van grote afstand werd door aanvoerder Mike Drost op schitterende wijze in de kruising gepoeierd. Doordat de ploeg verzuimde om nog een aantal grote kansen af te maken werd er door de scheidsrechter afgefloten bij een 0-4 eindstand.

Een heerlijke overwinning wat ongetwijfeld een boost aan het vertrouwen van de ploeg heeft gegeven. Volgende week speelt Teuge een thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder FC Zutphen waarbij de ploeg de steun van het publiek goed kan gebruiken. Graag zien we u om 15.00 langs de lijn wanneer afgetrapt zal gaan worden.