de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Net als vorig jaar speelde Teuge de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen ZZC'20. Aan de wedstrijd van vorig jaar bewaart Teuge goede herinneringen want de seizoensopener van vorig jaar leverde meteen de volle buit op.

Teuge moest het deze wedstrijd doen zonder een waslijst aan spelers; Sven de Vree, Niek ten Broeke, Sven Streppel, Lukas Louwman waren niet fit genoeg en daarnaast ontbrak Davy Bijsterbosch wegens een weekend weg. Doordat Nino Buitenhuis ook nog eens afhaakte in de warming up waren de wisselmogelijkheden voor trainer Uit den Bogaard beperkt.

Teuge begon desondanks sterk aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten waren de Teugenaren al dicht bij de openingstreffer, de inzet van publiekslieveling Ruben Wientjes belandde echter helaas op de paal. Hierna ging het redelijk gelijk op maar naarmate de eerste helft vorderde kwamen de Teugenaren steeds meer onder druk te staan. Dit resulteerde vlak voor rust in de openingstreffer voor de Zelhemse bezoekers.

In de rust werd de lichtgeblesseerde Ruben Wientjes vervangen door Tycho Spijker. Na een kwartier spelen had de ingevallen linksbuiten een prima pass in huis waarmee hij Rick Smeets alleen voor de keeper zette. De spits nam de bal goed aan waarna hij oog in oog met de keeper prima afronde: 1-1

Na de gelijkmaker gingen de bezoekers nadrukkelijk op zoek naar de winnende goal. Mede door het uitblinkende jonge verdedigingsblok met (Man of The match) Tim Berends en Luuk Nengerman kwam ZZC'20 niet veel verder dan een aantal hachelijke momenten in de 16. Ook het grote aantal corners leverde geen doelpunt op waardoor Teuge in de wedstrijd bleef en hoop bleef houden op minimaal een punt.

Dat de thuisploeg nog voor de 3 punten zou gaan strijden hadden weinig Teugenaren meer durven dromen. Toch was het de nog koud in het veld staande Bas Hemeltjen die 5 minuten voor tijd de kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. De lange linkspoot werd in de diepte weggestuurd waarna hij goed het overzicht hield en met een perfecte voorzet de vrijstaande Youri Pas bediende. De bal werd overtuigend binnen geknald waarna de ontlading groot was; Een heerlijke overwinning die het team wel even nodig had en het nodige vertrouwen geeft.

Volgende week staat er een pittig potje op het programma. Koploper en titelkandidaat JVC Cuijk zal op bezoek komen op de Dulmer. De vechtlust die in grote delen van de wedstrijd van zaterdag werd getoond zal hierin zeker nodig zijn om er een mooie wedstrijd van te maken. Graag zien we u dan ook weer langs de lijn om het team te ondersteunen.