7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

In de vijfde speelronde van het seizoen kreeg Teuge bezoek van UNI VV. De hekkensluiter die voorafgaand nog puntloos waren hebben een zware start van de competitie achter de rug waardoor het nog lastig is om een inschatting te maken hoe goed de ploeg daadwerkelijk is.

De bezoekers kwamen sterk uit de startblokken. Met veel energie en een aanvallende tactiek zetten de Nijmegenaren Teuge direct onder druk. Teuge verloor veel duels waardoor het moeilijk in de wedstrijd kwam. Ondanks dit lastige begin stond de verdediging van Teuge goed opgesteld waardoor er niet veel kansen werden weggegeven. Toch kwamen de bezoekers na een half uur spelen op een verdiende voorsprong via een vrije trap die in de verre hoek belandde.

Teuge leek wakker geschrokken wat resulteerde in een snelle gelijkmaker. Nog geen minuut na de openingstreffer zorgde Youri Pas met zijn tweede treffer van het seizoen voor de gelijkmaker. Marco Bouwmeester sneed met een mooie dribbel door de verdediging heen waarna een korte combinatie met Ruben Wientjes hem alleen voor de keeper zette. Zijn inzet werd nog gekeerd maar de rebound kon gemakkelijk door Pas worden binnengeschoten.
Na de twee goals gebeurde er tot aan de rust niet veel noemenswaardig meer. De wedstrijd was wat meer in evenwicht gekomen waarbij het beide ploegen niet meer lukte om nog gevaar te stichten. Hierdoor zochten beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

Na de rust was het Teuge dat het initiatief nam en de bezoekers meer en meer naar achter drukte. Het wist daarbij nog niet veel echte kansen te creëren maar door de aanhoudende druk ontstond toch steeds meer het gevoel dat de goal zou gaan vallen op korte termijn. Die goal viel echter aan de andere kant. UNI kwam er niet vaak meer uit in de tweede helft maar uit één van de spaarzame momenten werd de 1-2 binnen gevolleerd door de vrijstaande Nijmeegse spits.

Net zoals bij de eerste goal van de bezoekers had Teuge niet lang nodig om de stand weer gelijk te trekken. Het kreeg daarbij de hulp van een van de verdedigers van UNI die ongelukkig bij Nino Buitenhuis op de hakken liep in het strafschopgebied. Uiteraard was het Davy Bijsterbosch die de strafschop wist binnen te schieten waarmee hij tien minuten voor tijd de 2-2 eindstand bepaalde.

Volgende week zal Teuge het opnieuw opnemen tegen een club uit Nijmegen. Dit keer speelt het een uitwedstrijd tegen SV Waalstad. De wedstrijd zal om 14.30 worden afgetrapt.