De Pas 44
6836BK
ARNHEM
tel. 026-3270523

Teuge begon de competitie dit jaar met een uitwedstrijd bij ESA in Arnhem. Een tegenstander waarvan wordt verwacht dat ze om de bovenste posities mee gaan doen wat betekend dat Teuge direct aan de bak kon. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Oene vorige week 3 wijzigingen bij Teuge: Tim Berends en Sven Streppel moesten de wedstrijd helaas aan zich laten voorbij gaan door (lichte) blessures. Zij werden vervangen door Bram de Haan en Lars Neuleman. Daarnaast was Ruben Wientjes weer terug van vakantie waardoor Rick Smeets plaats maakte op de bank.

De wedstrijd werd prima begonnen door de Teugenaren. Ondanks het lichte veldoverwicht van ESA bleef de Teugse ploeg in het eerste kwart van de wedstrijd relatief eenvoudig op de been. Vervolgens werd de wedstrijd binnen 4 minuten compleet weggegeven. Mede door een aantal persoonlijke fouten sneed ESA een aantal keren gemakkelijk door de defensie heen waardoor er na nog geen half uur gespeeld te hebben een 3-0 tussenstand op het scorebord stond. Hiermee werd duidelijk dat er in deze wedstrijd voor Teuge weinig te behalen was en dat het vooral een kwestie van schade beperken werd.

Na de 3-0 ruststand werd de 2e helft nipt verloren met 3-2. ESA scoorde nog een paar mooie doelpunten, vooral de 5-0 van één van de invallers was van grote schoonheid. De 2 Teugse doelpunten in de slotfase zorgde er in ieder geval voor dat de pijn enigszins verzacht werd. Ruben Wientjes scoorde uit de rebound na goed voorbereidend werk van Rick en Marco waarna Davy vanaf de penaltystip de eindstand bepaalde.

Aankomende zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander ZZC verloor de seizoensopener van Redichem waardoor beide ploegen opnieuw gaan strijden voor de eerste naar punten. De wedstrijd op de Dulmer zal om 15.00 beginnen. Graag zien we u langs de lijn om onze mannen aan te moedigen.