Knoevenoordstraat 34 A
6971LK
BRUMMEN
tel. 0575-565593

Op bezoek bij VV Oeken ging Teuge op zoek naar zijn tweede driepunter van het seizoen. Bij Teuge keerde Luuk Nengerman weer terug in de basis na zijn afwezigheid van vorige week. Daarentegen moest Rick Smeets (die overigens van de week zijn TV-carrière de voorkeur gaf boven zijn voetbalcarrière) de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure.

Op een lastig bespeelbaar veld werd er om 14.30 afgetrapt. De eerste helft was erg onrustig vanuit Teugse zijde. Het slaag de er niet in om de bal voor langere tijd in de ploeg te houden waardoor het geen controle kreeg over de wedstrijd. Het mocht dan ook niet klagen dat ze niet op achterstand kwamen. Het was niet dat Oeken kans na kans kreeg maar met het raken van paal en lat was de thuisploeg wel een aantal keren dichtbij de openingstreffer. Die openingstreffer viel vlak voor het rustsignaal tegen de verhouding in aan de andere kant. Via een hoekschop kreeg de geheel vrijstaande Luuk Nengerman de bal op zijn hoofd om de 0-1 aan te tekenen. Dit was ook meteen het laatste moment voordat het rustsignaal klonk.

De tweede helft was veel aantrekkelijker om naar te kijken. Voornamelijk in het eerste deel gebeurde er van alles. Oeken kwam al snel op gelijke hoogte door een mooi binnengeschoten vrije trap vanaf randje 16. Niet veel daarna was het opnieuw Oeken die het net wist te vinden. Via een snelle counter kwam de bal via de flanken bij de vrijstaande spits terecht die de bal simpel kon binnen werken. De gelukkige 0-1 ruststand werd zo in mum van tijd omgeboden in een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg

Wat Teuge vervolgens liet zien zal trainer Uit den Bogaard tevreden stemmen. Een veerkrachtig Teuge rechtte de rug en ging met veel strijd op zoek naar de gelijkmaker. Wederom was het een corner die ervoor zorgde dat Teuge tot wist te scoren komen. Opnieuw werd de bal prima voor gebracht door Ruben Wientjes waarna het ditmaal Davy Bijsterbosch was die de bal binnen wist te knikken.
In het vervolg van de wedstrijd was het voornamelijk Teuge die aanspraak maakte op de volle buit. Het kreeg daarbij nog een aantal mogelijkheden om de volle winst te pakken. Aanvoerder Mike Drost was hierbij het dichtst bij maar zag 2 schoten van buiten de zestien helaas op de paal belanden. Hierdoor werd er uiteindelijk afgefloten met een 2-2 eindstand. Een terechte uitslag gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd waarbij de eerste helft Oeken de betere ploeg was en de tweede helft Teuge dit was.

Volgende week zal Teuge opnemen tegen UNI VV. De Nijmegenaren staan momenteel nog puntloos onderaan maar hebben tot nu toe een pittig programma gehad. Het zal met dit gegeven in het achterhoofd dan ook zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden.