de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Het is dinsdagavond, 10 minuten na het afmelden van broer Gerwin, wanneer ook Bas zegt er zaterdag niet bij te kunnen zijn. Met daarbij nog een aantal blessures heeft zowel Teuge 1 als Teuge 2 een volle, maar verre van fitte bank. Totdat de telefoon om 11.10 gaat. Het is Bas; 'Ik heb hard doorgewerkt, in de rust ben ik er'. Top!

Teuge 2 begint vervolgens erg sterk aan de wedstrijd tegen een ervaren en slim ESA 2. In het eerste kwart komen Roy en Janay een aantal keren goed door en krijgen o.a. Tristan en Berend de kans om de score te openen. ESA komt er via de counter twee keer gevaarlijk uit en we lijken met 0-0 te gaan rusten als op slag van rust de 0-1 binnenvalt. Het gevoel van de laatste weken kwam weer een beetje boven.

Qua weerbaarheid zit het elftal uitstekend in elkaar dus met goede moed beginnen we aan de 2e helft en zien we hetzelfde spelbeeld. Teuge is op het oog beter, maar ESA loert op de counter en heeft daarbij in de rust een speler voorin ingebracht die flink op de brommer is, zoals Sierd de Vos zou zeggen. Gelukkig hebben wij met Arno en Martie ook uitstekende brommers waardoor dit onschadelijk gemaakt kon worden.

Lorenzo krijgt de grootste kans van de 2e helft maar vindt de keeper op zijn weg. Met nog 20 minuten te spelen nadert de bietenbrug wederom voor Teuge 2 dus gaan we verder met niet 1, maar 2 stormrammen, Pascal en Bas. Daarnaast aan de rechterkant voorin debuteert Stijn uit onder 19-1, die meteen een paar fijne dribbels liet zien. We komen steeds dichter bij het doel van ESA en uiteindelijk wordt het goede spel in de eerste helft en de inzet in de 2e helft beloond met een goal van Bas in de 86e minuut na een prima genomen corner van Erik. Janay krijgt in de absolute slotfase nog de kans op de winnende, maar het mocht niet zo zijn.

Het hoogtepunt van deze middag voor Teuge 2 was echter dat zowel Pascal als Frank beide na 2 jaar blessureleed en herstel op het veld stonden en een positieve bijdrage konden leveren aan het resultaat!

Echter moest het hoogtepunt voor Bas nog komen. Na het punt te hebben gered voor Teuge 2, mocht hij nog 3 minuten invallen bij Teuge 1, dat zich op dat moment afvroeg of het een gelijkspel of een nederlaag zou worden. Bas had andere plannen! Hij trok zijn snelste sprint ooit, de Dulmer werd stil, het zal toch niet... niet zelfzuchtig legde hij de bal op de voet bij Youri die de winnende mocht maken.