Sponsors

Teuge 2 (on)tevreden met 2-2 gelijkspel bij Eerbeekse Boys 2

Eerbeekse Boys 2

2 - 2

SP Teuge 2

... (kopbal)
48'
55'
Eigen Goal (e.d.)
... (penalty)
65'
82'
Assist: Youri Pas

Competitie

2e klasse D

Datum

20 november 2021 14:30

Scheidsrechter

N. Halitovic

Accommodatie

Sportpark De Veldkant
Veldkantweg 8 A
6961HJ
EERBEEK
tel. 0313-652060

Teuge begon goed op een uitstekende grasmat in Eerbeek. In het eerste kwart was Teuge de bovenliggende partij. Teuge werd het meest gevaarlijk uit 2 van richting veranderde schoten. Na ruim een half uur leek Roy op weg naar de 0-1, maar kreeg op het moment van schieten een duwtje in de rug. Penalty? Je kan hem geven, maar Teuge 2 krijgt deze niet.

Kort voor rust komen Janay en een speler van Eerbeek hard met de hoofden tegen elkaar. Janay moet behandeld worden en Eerbeek bedenkt zich niets en gaat met een man meer vol voor de 1-0. Deze komt ook bijna, echter kopt één van de betere Eerbeek spelers in vrije positie behoorlijk ruim naast. Na 43 minuten in de eerste helft, inclusief 4 minuten blessurebehandelingen, vindt de scheidsrechter het tijd voor thee. 0-0

Eerbeek schiet uit de startblokken in de 2e helft en Teuge is het even helemaal kwijt. Dit lijdt uit een corner tot de 1-0. Eerbeek gaat op jacht naar de 2-0, maar i.p.v. deze te maken helpt het Teuge terug in de wedstrijd door een klassiekertje. Lange bal valt tussen keeper en verdediger. Keeper komt, verdediger kopt terug. Hobbeldebobbel bal in de goal 1-1 en juichen! Zo sportief als Gerwin is was hij snel daarna bereid een cadeautje terug te geven aan Eerbeek. Hij werd op de achterlijn uitgekapt bij het maken van een sliding en liet zijn keeperskunsten zien. Bijna klemvast! De scheids kon niet anders dan een penalty geven aan Eerbeek die goed werd binnengeschoten.

Na de 2-1 kantelde het wedstrijdbeeld. Teuge ging opportunistischer spelen, leek conditioneel ook wat fitter, maar Eerbeek was zeker via de nummer 9 een paar keer zeer gevaarlijk in de omschakeling. 2 á 3 schoten/voorzetten gingen voorlangs. Teuge bracht daar e.e.a. tegenover. De goed invallende Youri vond de keeper op zijn weg na een vlammend schot en uit een voorzet van Youri leek Bas de 2-2 binnen te gaan tikken al werd dat voorkomen door een bijna 2e eigen goal van Eerbeek.

Acht minuten voor tijd vond Youri Bas wel die volledig vrij stond en de 2-2 binnen schoot. In de minuten die volgden werd Teuge 2 de grootste tegenstander van zichzelf. De helft wou doordrukken, de helft wou het punt koesteren. Zo ontstond er een slotfase waarin het beide kanten op kon gaan en was invaller Thijs in de slotseconde nog het dichtst bij een goal, maar de keeper redde het punt voor Eerbeek.

Het zegt in positieve zin iets over de instelling van de groep dat ze ontevreden waren met het punt, maar bij een deel van de groep overheerste realisme. Met de gedachte dat je 2 keer achter staat en uit gelijk speelt bij een hoger geklasseerd elftal mag je ook tevreden zijn met dit resultaat. Over twee weken mag Teuge 2 uit naar FC Zutphen 2!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!