Sponsors

Zaterdag 9 oktober

Epse JO12-1JM

5 - 6

SP Teuge JO12-3JM

Competitie

6e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 24

Datum

9 oktober 2021 10:15

Scheidsrechter

A Plette

Accommodatie

Sportpark Het Hassink
Hassinklaan 3
7214AA
EPSE
tel. 0575-492162

Zaterdag 9 oktober moesten we naar Epse JO12-1 JM. Het was de wedstrijd tussen de nummers 4 en 5 uit de competitie.
Er was helaas 1 zieke, dus 10 spelers die het moeten doen. We waren weer mooi op tijd, dus eerst weer tijd voor koffie, en eerst nog even wachten op 3 spelers,
en toen tijd voor de bespreking en later de warming up.

We dachten dat we op het hoofdveld mochten, maar dat was dus niet het geval, en toen we op het veld kwamen zagen we bijna 2 teams van Epse en best aardige
grote jongens en meiden, maar dat zegt natuurlijk niks.
De wedstrijd begon en Teuge meteen in de aanval en voorzet, maar tot hoekschop verwerkt. even later weer hoekschop Teuge, maar de bal ging achter het Epse doel.
De mist was gelukkig weg, en het zonnetje ging er gelukkig bij schijnen. (daar wordt een mens vrolijk van). Weer hoekschop Teuge (helaas geen 3 hoekschoppen en penalty :).
Weer aanval Teuge en het eerste serieuze schot op doel gered door de keeper. Goede aanval Teuge over een paar schijven, en schot weer gered door de keeper, en rebound
in het zijnet. Schot Teuge naast. Voorzet Teuge nadat er goed werd doorgegaan, maar de voorzet werd gepakt door de keeper. Weer een voorzet van Teuge kant, maar de bal
helaas net niet binnengeknikt. weer aanval Teuge, en alleen op de keeper af, maar schot door het midden gepakt door de keeper. Het was eerste kwartier alleen Teuge wat de
klok sloeg, en weer een goede aanval, de bal goed op tijd afgespeeld en ook goed afgemaakt 0-1. Aanval Epse en een schot /voorzet ging naast het Teuge doel.
Eerst kwartier 0-1.

Tweede kwartier Epse met een compleet ander team in het veld. Toch weer aanval Teuge en voorzet stuiterde tot 2x toe op de lat. Aanval Teuge en schot gered door de keeper, weer hoekschop. Snel in dribbelen, maar schot voorlangs. Even later in de wedstrijd verkeerde uittrap Teuge, maar verdedigend goed opgelost. Even later Teuge weer aan de bal, en een beetje pingelen in de eigen verdediging, en onderschept door Epse en schot 1-1. even later werd de bal weer onderschept door Epse, en schot naast. Aanval Teuge en goede pass / bal mooi opzij gelegd en 1-2.
Aanval Epse die nu ook beter in de wedstrijd kwam, maar schot gered door de keeper. Hoekschop Epse, en weer een beetje gerommel in de Teuge verdediging en iemand wilde de bal wegschieten, maar de bal kwam via een Epse speler zo via zijn knie in het Teuge doel 2-2. Het was meteen weer Teuge die met een mooi diagonaal schot de stand op 2-3 bracht.
Aanval Teuge en voorzet in het zijnet. Aanval Epse en de bal goed teruggelegd, en schot op de lat. Aanval Teuge, maar de bal via een sliding goed geblokt. De scheidsrechter
blies toen weer op zijn fluit en nu echt de grote rust 2-3. Tijd voor ranja.

Keepers wissel bij Teuge. Voorzet Epse en 3-3. Schot Epse en de bal gered door de keeper. Aanval Teuge en de bal weer goed opzij gelegd en binnengelopen 3-4.
Aanval van Teuge in eerste instantie afgeslagen, maar de bal toch weer voor Teuge speelster en schot .... bovenkant lat. (het is haar nog niet gegund om een doelpuntje te maken). Aanval Teuge en de bal weer goed opzij gelegd, maar schot gered door de keeper. Keeper van Epse schoot de bal niet echt goed uit, en de bal voor Teuge speler , en met een ouderwets punter-tje werd het 3-5.......
Soms spelen wij voor sinterklaas / kerstman/ paashaas, dat er iets mis gaat, maar nu deed de tegenstander het , en meteen ook goed afgestraft.
Aanval Epse en schot gered door de keeper. Weer aanval Epse die niet opgaf, maar schot weer gered door de keeper met de voeten (moet in de toekomst nog leren met keepers trainen dat hij ook zijn handen mag gebruiken, maar dat komt allemaal wel goed, iedereen moet leren (ik zelf (de schrijver van dit verslag bijna 54) ook elke dag nog).Aanval Teuge schot gered door de keeper. Stand derde kwartier 3-5.

Laatste kwartier, je zag al een beetje vermoeidheid aan beiden kanten, alleen kon Epse meer wisselen. Epse veroverde meteen de bal en toen werd het 4-5.
Hoekschop Epse en schot voorlangs het Teuge doel. Aanval Teuge, maar de bal niet goed aangenomen/ meegenomen helaas.Schot Epse, de bal weer gered met de voeten
van de keeper (maar alles beter dan een doelpunt tegen). Aanval Epse, bal goed teruggelegd door Epse speler, maar zacht schot makkelijk klemvast gepakt door de keeper. Epse ging voor de gelijkmaker, maar Teuge verdedigde goed, maar er werd ook wel aardig veel gepingeld achterin, in plaats van de bal een lel te geven. Bal weer aan Teuge kant en weer pingelen, en  de bal kwijt en dan toch de 5-5. Aanval Teuge en goed weggedraaid van de tegenstander en schot ..... op de paal. Schot Teuge (die toch met wilskracht voor de winst ging) net naast. Schot Epse fraai gepakt door de keeper hoekschop. Zo ging het spel over en weer wie zou er gaan winnen of toch gelijkspel  ?????.
(U leest het na de reclame), ........... Koop je boodschappen bij ........ of tank benzine bij ........

Zo we zijn weer terug na de reclame, Aanval Teuge, schot gepakt door de keeper. Schot Teuge naast. Aanval weer van Epse, maar voorzet goed geblokt hoekschop.
Zo was het bijna tijd, nog weer aanval van Teuge en ....KOMT DAT SCHOT en ja hoor toch de 5-6  in echt de laatste seconde van de wedstrijd, want toen de bal gepakt werd door de Epse keeper om de bal weer naar het midden te schoppen floot de scheidsrechter af. 3 punten mee naar Teuge, en nog mooier plek 4 in de stand.
De mee gereisde supporters (ouders / vriendjes / broertjes) waren ook door het dolle heen, en de trainer en begeleiding ook. heel goed gedaan !!.

Er werd ook heel erg vaak heel erg goed gevoetbald en goed overgespeeld, en soms maakte we het zelf ook erg moeilijk, maar dat mocht de pret niet drukken. er werden nog penalty's genomen, en na gepraat en zingen onder de douche / FEEST. Terwijl de ouders enz enz lekker in het zonnetje zaten.
Het was een superspannende wedstrijd, mooier dan die dure Nederlands elftal spelers gisteravond, al wonnen ze wel met 0-1 van het altijd lastige Letland.
(ze hadden deze wedstrijd denk ik beter live uit kunnen zenden vanmorgen, want dan zat iedereen die keek wel op zijn of haar puntje van de stoel).

Dit was fase 1 vierde plek, Nu kijken in welke competitie we weer komen in fase 2 ?.
Zaterdag 16 oktober waarschijnlijk een oefenwedstrijd ? (hou de app of wat dan ook in de gaten). Goed weekend, geniet nog van het zonnetje, en maandag 11 en woensdag 13 oktober (wat een mooie datum) weer trainen.

Fase 1 3x winst en 2x verlies en 1x gelijk denk dat iedereen zeer en zeer tevreden mag zijn (proost).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!