7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Het was weer mooi weer op sportpark de Dulmer in Teuge,

Onze jongens hadden er weer zin in en zagen in AGOVV een uitdagende tegenstander.

We waren nog maar net begonnen en na een eerste paar wilde trappen over en weer.

Begon ons team te voetballen. En hoe….

Van rechtsachter werd Dion ingespeeld, hij draaide door en speelt Pascal op links aan die zichzelf met een mooie actie vrijspeelt en met een afgemeten voorzet geeft hij Rix een niet te missen kans. Na deze openingstreffer volgen er nog een flink aantal mooie kansen Dex sleurt zich weer een slag in de rondte en kapt zich vrij maar weet nog net niet af te ronden. En Luca komt over links op en geeft een mooie voorzet die net niet afgedrukt kan worden. En ook Rix speelt sterk rechts voorin waarbij ze een aantal keren voor sterk voor het doel komt maar een 2e goal ziet er nog niet in. Nigel voelt zich vandaag ook sterk en meldt zich met zijn rushes op rechts regelmatig voor het vijandelijke doel.

Ondertussen bewaakt Laurens het fort achterin en door zijn perfecte timing krijgt de tegenstander amper kansen. Jordi die ons kwam versterken vandaag ondersteunt hem daarbij op rechts en op links is het in eerste instantie Luca die de tegenstander ver van ons doel houdt. Samen spelen ze sterk en winnen nagenoeg ieder duel op onze eigen helft.

Wij daarentegen rijgen de kansen aan elkaar en uit een hoekschop van Dex. Is het deze keer Pascal die de voorzet tegen de netten mag knallen. Daarna is het de beurt aan Marnix die vrij gemakkelijk voor de keeper komt en feiloos afrond.

En ook Dex mag een blunder van de tegenpartij afstraffen. Het druk zetten op hun verdedigers werpt zijn vruchten dus af en de ochtend wordt almaar stralender, dit wordt een eitje. Onze spelers hebben al een idee wat we kunnen doen als we gewonnen hebben.

Uit een plaagstootje van de tegenstander werd het nog 4-1  maar wij gingen rustig verder waar we gebleven waren en maakten er al gauw 5-1 en 6-1 van. De ene aanval nog mooier dan de andere.

In de 2e helft starten we niet veel anders maar we merken dat de tegenstander met een andere instelling het veld is ingestapt.

Ze geven veel meer weerstand en het wordt zowaar een gevecht. Bij ons leidt dat in eerste instantie tot wat onrust en het duurt dan ook niet zo lang voor ze er 6-2 van maken.  En ook de 6-3 volgt niet heel veel later. De strijd wordt heviger en onze jongens hebben in de gaten dat ze het niet meer redden met alleen lekker voetballen we duwen en trekken en we maken af en toe een overtreding doordat we alles in de strijd gooien.  Er dient geknokt te worden. En fel ook. Zij  hebben nu het overwicht.  Al krijgen ze de kansen niet cadeau. Over het hele veld worden er zware gevechten uitgevochten. En af en toe krijgen zij een kans om voor de wederom sterk keepende Quinn op te duiken.  Ook wij krijgen nog wel wat kansen maar zij zijn de ploeg die de volgende goal tegen de touwen drukt.  En dan?  Dan  fluit de scheids af en hebben we de overwinning te pakken……..

Al hoewel er is iets niet goed gegaan. De tegenstander legt zich niet neer bij de nederlaag en vraagt om 10 minuten verlenging.

Het lijkt erop dat de scheidsrechter te vroeg heeft afgefloten. En zij willen met een stand van 6-5 die 10 minuten nog benutten om ons de overwinning afhandig te maken. En inderdaad er wordt nog 10 minuten doorgespeeld en onze jongens raken duidelijk vermoeid. Marnix meldt zich achterin en wil op zo helpen de tegenstander tegen te  houden. Er wordt onrustig gespeeld van beide kanten. De  bal vliegt over en weer. Aan de kant jaagt de spanning door het publiek. En we krijgen een stijve tennisnek van het op en neergaande spel. Ze komen regelmatig voor ons doel.  Quinn is tot nu steeds het eindpunt van hun aanvallen, maar hoe lang houden we dit nog vol. De vermoeidheid leid er toe dat we de bal niet meer ver weg krijgen en. We maken net iets te vaak een verkeerde keuze door: terug te spelen, en  de verkeerde kant op te draaien. Het lijkt er op dat de winst dan toch nog door onze vingers glijdt. Quinn  weet nog wel een paar mooie reddingen te maken maar de druk stijgt. We houden nog wel stand maar dan ,

dan fluit de wedstrijdleiding  werkelijk voor de laatste keer.

We hebben ons naar het einde geknokt en uiteindelijk bleek de eindstand 6-4  een zeer enerverende strijd.

Waarin we hebben laten zien ook met strijd een wedstrijd over de streep te kunnen trekken.

Al gaan we de komende week weer proberen om voetballen via goed samenspel in ons systeem te krijgen zodat we vaker kunnen genieten zoals in de eerste helft van vandaag.

Zo eindigde deze heerlijke ochtend bijna net zo mooi als ie begon.